Renovatie-tool

Tegen 2050 moeten alle woningen in Vlaanderen energiezuinig worden. Ofwel zorg je dat elk onderdeel van je woning voldoet aan de nodige eisen, ofwel moet je woning of appartement het label A of A+ halen. Vanaf 2023 hebben nieuwe eigenaars van woningen een renovatieverplichting tot minstens label D, wat vanaf 2028 stelselmatig wordt verstrengd. Hoe begin je hieraan?

BEELD

Wij bieden je een gratis tool aan met renovatie-advies

Kan een duurzame renovatie ook zen zijn? Jazeker. Met de renovatie tool van samensterker worden er zoveel zorgen uit handen genomen.

Wil je de EPC score van je woning, of van de woning die je gaat kopen, verbeteren? Vul dan de gegevens in, zoals de bewoonbare oppervlakte en de huidige EPC-score. De renovatie-tool stelt je vervolgens voor welke renovaties je kan doen om je woning klaar te stomen voor de toekomst. Je ziet hoeveel het ongeveer gaat kosten, inclusief welke premies je kan krijgen.

Wil je meer weten over een specifieke ingreep? Je kan meteen een gedetailleerde en vrijblijvende offerte aanvragen en komt in contact met een door ons gecontroleerde betrouwbare aannemer.

Vanaf dan komt alle communicatie met de aannemers samen in jouw dashboard, en daar hou je ook alle administratie bij elkaar. Van offerte tot oplevering.

  • Gratis advies voor energiebesparende renovaties en schatting van de kostprijs van de mogelijke ingrepen
  • Vrijblijvende offertes van geverifieerde en betrouwbare aannemers
  • Persoonlijk dashboard waar je alle communicatie met de aannemers kan volgen

Welke ingrepen bieden jullie aan?

Zowat alle ingrepen die je kan doen om je woning energiezuiniger te maken. Hieronder kan je een actuele lijst terugvinden.
We proberen ons aanbod steeds uit te breiden om alle mogelijke opties aan te bieden.

Weet je al voor welke ingrepen je een offerte wil? Je kan ook voor elk product apart inschrijven.

  1. Je vult enkele algemene gegevens in over je woning
  2. Je krijgt een overzicht van alle mogelijke ingrepen om je huis klaar te maken voor de toekomst
  3. Meer weten over een specifieke ingreep? We stellen je nog enkele vragen en geven dan een schatting van de kostprijs, inclusief premies
  4. Interesse in een echte offerte? Vraag er makkelijk één aan bij onze geselecteerde aannemers
  5. Vanaf dan krijg je via je mail toegang tot je persoonlijk dashboard waar je alle communicatie en documenten kan bijhouden

Natuurlijk staan we doorheen heel het proces klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Waarom renoveren via samensterker?

Betrouwbare partners

Samensterker selecteerde een uitvoerende partner volgens strenge normen. Zo moet je zelf niet op zoek!

Correcte Prijzen

Je bent zeker van een uitermate correcte prijs voor de uitgevoerde werken. Tegelijk zijn we absoluut geen zuivere prijsvechter en waken we over de geleverde kwaliteit.

Geen lange wachttijden

Samensterker onderhandelde capaciteit bij onze partners zodat je altijd zeker bent van een snelle uitvoering. Geen wachtlijsten dus!

Veelgestelde vragen

Dat kan zeker. Je hebt steeds toegang tot dit dashboard via een link die je in je mailbox ontvangt.
Hier kan je opvolgen welke aanvragen je al hebt gedaan via de tool en wat de status van elke aanvraag is. Ook je offertes zullen hier beschikbaar zijn. Zelfs de communicatie tussen jou en de aannemers kan je hier raadplegen. Kortom, een volledig overzicht van jouw persoonlijke informatie.

Dit is zeer afhankelijk van de soort ingreep en wijzigt ook vaak. Zonnepanelen en een thuisbatterij kan je momenteel al binnen de maand verwachten. Voor buitengevel-isolatie zal je wellicht minstens enkele maanden moeten rekenen.

Samensterker doet zijn best om met de aannemers capaciteit op voorhand af te spreken. Daardoor zijn lange wachttijden uit den boze.

Dat hangt van veel factoren af, waaronder de inkomensgroep waartoe jouw gezin behoort.
In de tool proberen we de meeste premies te simuleren indien je deze info invult.

Voor een overzicht van alle beschikbare premies in Vlaanderen kan je hier terecht.

Neen. Offertes zijn steeds gratis en vrijblijvend.
Met onze tool proberen we je al een schatting te geven, waardoor onze aannemers minder aanvragen krijgen die louter uit nieuwsgierigheid gebeuren en verder weinig concreet zijn.

Om in ons netwerk van aannemers te worden opgenomen moet men aan enkele cruciale normen voldoen.

  • Vanzelfsprekend moet men technisch erkend zijn voor de ingrepen die men doet.
  • Daarnaast kijken wij ook naar de solvabiliteit. Zo vermijden we het risico op een aannemer die halverwege de werken failliet gaat, iets dat jammer genoeg nog veel te vaak gebeurd.
  • Tot slot maken wij heldere afspraken over service en opvolging. Zo zijn er minimumtermijnen voor contact en worden de aannemers onderworpen aan controles en steekproeven.

Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Indien je huis bijvoorbeeld al goed geïsoleerd is zullen er niet veel isolatie-ingrepen meer worden aangeraden.

Verder behoren al deze ingrepen tot te opties:

  • Isolatie Platte daken
  • Isolatie Hellende daken
  • Buitengevel-isolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Kelderisolatie
  • Zolderisolatie
  • HR-glas
  • Ramen en deuren
  • WP-boilers
  • Warmtepompen
  • Zonnepanelen en thuisbatterij

We proberen alle gegevens zo goed mogelijk te gebruiken om de schattingen te maken, en houden ook de marktprijzen in de gaten. Vanzelfsprekend zijn er nog veel variabelen die we op voorhand niet kunnen inschatten door een simpele vragenlijst. De schattingen dienen dus om je een ruw idee te geven. Voor een nauwkeuriger beeld zal een offerte altijd noodzakelijk zijn. De offertes zijn echter steeds vrijblijvend en kosteloos! Net als de tool zelf.

Om de berekeningen te maken voor jouw woning vragen we je om enkele basisgegevens zoals het aantal kamers en de huidige EPC-waarde (indien je deze kent). Als je meer in detail wil gaan over bepaalde ingrepen stellen we je opnieuw enkele vragen om je een zo accuraat mogelijke schatting te kunnen geven.

Heb je nog geen gebruikersprofiel op onze website? Dan vragen we je eerste om je gegevens in te vullen. Daarna kan je meteen starten met de tool te gebruiken.

  1. Bij ingrepen die de stabiliteit van de woning beïnvloeden:
    Voor renovaties die de stabiliteit van de woning beïnvloeden, zoals het verwijderen van dragende muren of structurele wijzigingen, is de tussenkomst van een architect vereist.
  2. Als de renovatie een stedenbouwkundige vergunning vereist:
    Wanneer de geplande renovatie een stedenbouwkundige vergunning nodig heeft, is de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor grootschalige renovaties of veranderingen aan de buitenkant van de woning. Isolatie behoort hier doorgaans niet toe.
  3. Bij renovaties van beschermde of waardevolle gebouwen:
    Voor renovaties aan gebouwen die als beschermd of waardevol worden beschouwd, is de tussenkomst van een architect noodzakelijk, zelfs als de ingrepen niet structureel zijn.
  4. Bij renovaties waarbij de woonoppervlakte wordt uitgebreid: Als de renovatie gepaard gaat met een uitbreiding van de woonoppervlakte, is de tussenkomst van een architect vereist.

In alle andere gevallen is een architect dus niet noodzakelijk. Vanzelfsprekend kan je er toch voor kiezen om een architect in te schakelen om je project in goede banen te helpen leiden, zeker als je een zeer grondige renovatie plant.

Onze tool geeft enkel een ruw beeld van de mogelijkheden. We begrijpen dus dat je na onze inschatting nog met vragen zit.

Hoewel we altijd klaar staan voor jou vragen, geven we je ook graag mee dat je terecht kan in jouw regionaal energiehuis. Hou er wel rekening mee dat er hier en daar vrij lange wachttijden kunnen zijn.

Vragen? Contacteer ons

Andere acties