Over ons

Samensterker, dat is samen sterker. Goedkopere en duurzamere basisbehoeften voor zo veel mogelijk gezinnen. Dat is onze missie. We verlagen structurele kosten, verhogen de koopkracht en maken gezinnen sterker met informatie, acties en groepsaankopen. Het doel is dat iedereen beter kan leven binnen de grenzen en draagkracht van onze planeet. Elke winst die we maken, investeren we opnieuw om dit doel te bereiken.


We zijn een coöperatieve vennootschap erkend als sociale onderneming.

Een gewone coöperatieve vennootschap verschaft zijn vennoten een sociaal of economisch voordeel.

Ons doel is anders. Wij willen een positieve maatschappelijke impact hebben op de mens, het milieu of de samenleving. Concreet betekent dit dat wij geen enkel voordeel uitkeren aan onze vennoten.

Als we ooit ophouden te bestaan moeten we alle overgebleven middelen overdragen aan een organisatie met een maatschappelijke doelstelling die aansluit bij de onze, namelijk het goedkoper en duurzamer maken van basisbehoeften voor iedereen.


Onze vennoten zijn sinds 1 december 2023 het Vlaams-ABVV, de VZW Vlaams Socialistisch Gezondheidsfonds, P&V en de stichting Coopmasjien.

Samen sterker office

Samen onderweg


Samensterker zag het levenslicht in 2011. Sindsdien hebben we al een mooi parcours afgelegd. Teveel om op te sommen, maar we zetten enkele uitschieters in de verf!


We begonnen met onze veiling groene stroom en gas maar zijn allerminst bij de pakken blijven zitten sindsdien!


Onze deelnemers sloten via samensterker al 323.891 keer een voordelig energiecontract af. Ze bespaarden gemiddeld 200 euro per keer. Dat maakt dus al meer dan 81 miljoen euro besparing!

Verder liggen er al meer dan 42.000 samensterker-zonnepanelen op de Vlaamse daken.

Samen bespaarden onze deelnemers al meer dan 81 miljoen euro!Samen sterker handen

Jouw investering, onze zorg


Er staan ons heel wat maatschappelijke uitdagingen te wachten. Zo zijn er steeds strengere normen en meer verplichtingen voor onze woningen.

Bovenop ons aanbod groepsacties, zoals onze populaire energieveilingen, kan je bij ons ook terecht voor andere duurzame renovatie acties. We maken je ook wegwijs in het aanbod van actuele renovatiepremies. Zo zie jij door het bos de bomen weer staan.

Ons netwerk van betrouwbare aannemers, geselecteerd volgens de strengste normen, bezorgt je snel en vrijblijvend een correcte offerte.


We begrijpen dat renovaties duur en stressvol zijn. Daarom zijn we er voor jou, van het begin tot het einde van het project, om al je vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen. We zijn pas tevreden als alles vlekkeloos verloopt. Dus als je klaar bent om structureel te besparen op je energiekosten, staan wij klaar om voor jou te zorgen.
Samens terker hand in hand

Hoe we werken

We maken het onderscheid tussen twee soorten acties. Er zijn enerzijds onze acties die werken volgens het principe van een veiling. We verzamelen zoveel mogelijke inschrijvingen en kunnen je na de veiling een interessant aanbod doen.

Anderzijds zijn er onze doorlopende acties. We gaan op basis van bepaalde criteria op zoek naar betrouwbare partners of merken en onderhandelen op voorhand een korting en gunstige voorwaarden. Deze acties hebben meestal geen deadline, je kan altijd inschrijven en bent altijd zeker van een goed aanbod.

Sterker in 5 stappen!

  1. kies een actie
  2. schrijf je in
  3. ontvang je bevestigingsmail
  4. krijg je persoonlijk aanbod
  5. beslis of je hier op ingaat
Samen sterker aannemers