Groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij
De beste energie is degene die je niet verbruikt, daarom zetten we volop in op energiebesparing. Voor alles wat overblijft kan je op de groepsaankoop zonnepanelen van samensterker rekenen! Je kan ze bovendien combineren met een thuisbatterij om zo je zonnepanelen maximaal te laten renderen.
Wat houdt de actie in?
Het aanbod van samensterker loopt continu. Je krijgt panelen en omvormers van betrouwbare merken zodat je kan genieten van je eigen groene stroom. Je krijgt een offerte op maat met de kwaliteitsgarantie van samensterker. Gezien de energieprijzen nog steeds relatief hoog liggen, is de terugverdientijd dat ook.
Je kan je installatie ook uitbreiden met een batterij. Daarmee kan je veel meer van je opgewekte energie zelf gebruiken. Van ’s avonds tot ’s ochtends gebruik je eigen geproduceerde energie, en ben je minder afhankelijk van je energieleverancier. De mate van zelfconsumptie is belangrijker door de hoge energieprijzen.
Zonnepanelen met of zonder batterij, of enkel de batterij? De keuze is aan jou.
- Offerte op maat
- Snelle terugverdientijd
Vraag je offerte aan
Schrijf je in op de groepsaankoop zonnepanelen en ontvang een vrijblijvende offerte op maat. Je kan ook inschrijven voor enkel een thuisbatterij indien je al over zonnepanelen beschikt. Let wel op dat je bij een bestaande installatie wellicht de omvormer moet vervangen. Dit heeft zijn effect op de kostprijs en dus terugverdientijd.
Hoeveel kan ik besparen?
Alles hangt af van je huidige verbruik. Hoe meer je verbruikt, hoe meer je kan besparen. Anderzijds zal je installatie ook groter moeten zijn naargelang je meer verbruikt.
Gemiddeld zijn de huidige installaties al vanaf enkele jaren terugverdiend door de besparingen op je energiefactuur. Alles wat je nadien opwekt is pure winst. Je kan al een ruwe inschatting maken via de zonnekaart.*
Let wel dat deze simulaties niet altijd de laatste energieprijzen volgen. Je kan deze prijzen zelf aanpassen.
De terugverdientijd van een thuisbatterij hangt ook af van je huidige situatie en je verbruik. Dankzij de thuisbatterij kan je maximaal genieten van je eigen zonne-energie. Het is mogelijk om je eigen verbruik op te krikken van 30% tot meer dan 70%. Deze positieve omschakeling kan een beslissende factor zijn om over te gaan tot aankoop. Het is echter zeker niet voor iedereen rendabel om een batterij te plaatsen. Er is dan ook niets mis met de aankoop van enkel zonnepanelen.
Wie nu zonnepanelen aankoopt controleert best of het de moeite is om meteen ook een batterij te plaatsen. Liggen er al zonnepanelen op je dak, dan wacht je best met de aankoop van een batterij tot de bestaande omvormers aan vervanging toe zijn.
Bij samensterker ben je zeker van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Waar je ook voor kiest. Jouw investering is onze zorg.
*Opgelet: Het gaat hier om een algemene simulatie en geen samensterker-offerte.
- Je vraagt een offerte aan via deze website.
- Een medewerker van onze uitvoerende partner contacteert je zo snel mogelijk voor een gratis plaatsbezoek.
- Je krijgt een gedetailleerde vrijblijvende offerte op maat.
- Na akkoord plannen we de installatie in.
- Zonnekloppen maar!
Waarom via samensterker?
Aan aanbieders en installateurs van zonnepanelen geen gebrek dezer dagen. Waarom zou je dit dan via samensterker overwegen? We zetten enkele argumenten op een rij:
- Je krijgt natuurlijk een mooie korting, dat is de kracht van de groep.
- Tegelijk boeten we absoluut nooit in op kwaliteit. Aan "the race to the bottom" doen we niet mee. We gaan voor correcte prijzen voor topkwaliteit.
- Je bespaart tijd want wij zochten alvast een uiterst betrouwbare partner voor je uit.
- Na meer dan 42.000 panelen in Vlaanderen kunnen we spreken over een enorm succes. Vorige deelnemers geven ons bovendien een gemiddelde tevredenheid van 8,6/10 voor de installatie en de kwaliteit.
Wil je verschillende ingrepen laten uitvoeren om je woning duurzamer te maken of heb je graag een prijsindicatie zonder dat er contact is met een specifieke aannemer?
Veelgestelde vragen
Onder volgende voorwaarden zijn zonnepanelen vrijgesteld van de vergunningsplicht:
- op een plat dak mits de installatie niet hoger dan 1 meter boven de dakrand komt.
- op een hellend dak mits de panelen geïntegreerd worden in het hellende dakvlak. Onder zonnepanelen geïntegreerd in het hellende dakvlak wordt verstaan :
- ofwel bovenop de feitelijke dakbedekking en dus in dezelfde helling maar ertegen of enkele centimeters erboven
- ofwel ertussenin of ter vervanging geplaatst en bijgevolg zelf als dakbedekking fungerend
Kortom, in de overgrote meerderheid van de gevallen heb je geen vergunning nodig.
Zeker,
Gezien de hoge energieprijzen en de lage prijzen voor de panelen is het nog nooit zo interressant geweest. Zoals altijd hangt alles af van je persoonlijke situatie maar zonnepanelen zijn ook in 2024 nog interessant en rendabel dankzij de volgende voordelen:
- De kwaliteit van zonnepanelen blijft stijgen en ze gaan ook steeds langer mee (tot 25 à 30 jaar).
- De prijs van zonnepanelen blijft dalen.
- Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%. En dat zowel voor de zonnepanelen-installatie als voor de plaatsing ervan.
Een thuisbatterij laat een prosument toe om de eigen geproduceerde energie op te slaan en later te verbruiken op momenten dat er geen productie van de zonnepanelen is.
Batterijen kunnen ervoor zorgen dat je afname van het net afneemt. Een accu slaat overdag opgewekte energie op om piekmomenten in het energieverbruik in de ochtend en de avond op te vangen. De duurzame energie blijft zo in de woning, wat het duurzame gedrag van bewoners stimuleert. Hou er wel rekening mee dat het uiteraard moeilijk zal zijn om uw volledige jaarverbruik door de aankoop van een batterij te dekken. Zo zullen uw zonnepanelen voornamelijk in de winter vermoedelijk onvoldoende elektriciteit produceren om uw elektriciteitsverbruik tijdens die dagen aan de hand van een batterij op te vangen.
Een thuisbatterij die verbonden wordt met het distributienet moet net zoals een decentrale productie-eenheid (bv. zonnepanelen) aangemeld worden bij Fluvius.
Als u een batterij of een decentrale productie-installatie in eilandwerking plaatst (dit wil zeggen nooit verbonden met het distributienet), hoeft u dit niet aan Fluvius te melden. Dit moet wel aan de VREG gemeld worden. Voor meer info: https://www.vreg.be/nl/directe-lijnen-en-leidingen.
Deze meldingsplicht geldt sinds 24 oktober 2019.
Zeker.
Vanaf 2021 kan je niet meer kiezen voor het principe van een terugdraaiende teller.
Het zal vanaf dan belangrijker worden om een groot aandeel van je opgewekte energie meteen te verbruiken, je zogenaamde zelfconsumptie.
We nemen het antwoord over van de VREG.
Op dit moment is er nog voldoende plaats op de distributienetten in Vlaanderen. Er zijn nog geen grote problemen. Door de energietransitie zal dat veranderen. De energiecrisis zorgt voor een versnelling van die energietransitie. Want door minder fossiele brandstoffen te gebruiken worden we voor onze energie en de prijs ervan minder afhankelijk van andere landen. We verwachten de komende jaren dus wél grote bijkomende netinvesteringen. Daarom moeten we nu maatregelen nemen. Meer weten? Lees hier waarom de nieuwe nettarieven nodig zijn.
Vertrouwd raken met het capaciteitstarief en ons gedrag aanpassen vraagt tijd. Denk maar aan uw huidige gewoonte om de wasmachine en droogkast ’s avonds aan te zetten bij de overgang van dag- naar nachttarief. Daarom moeten we er nú aan beginnen. Door de energiecrisis zijn we meer dan ooit bezig met ons energieverbruik. Wie dat kan, overweegt investeringen in technieken die energiezuinig zijn en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Wil je in de komende jaren een elektrische wagen, warmtepomp of thuisbatterij kopen? Dan weet je nú al waarmee je rekening moet houden.
Met het capaciteitstarief bereiden we ons voor op de toekomst. Zo zijn er minder grote investeringen nodig om het net aan te passen en houden we de nettarieven voor iedereen onder controle.
Alle info over de nieuwe nettarieven vindt u hier.
Dit is Impact us today.
Samensterker selecteerde deze firma op basis van strenge kwaliteitseisen en evalueert op regelmatige basis de samenwerking.
Ja. Als zonnepanelen op de juiste manier worden bevestigd, zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden.
We maken een onderscheid tussen de opbrengstgarantie en de productgarantie.
De meeste leveranciers garanderen een opbrengst van 90% van het piekvermogen gedurende 10 jaar, en 80% over 25 jaar.
De productgarantie is afhankelijk van het merk en varieert van 10 jaar (het Europese minimum) tot 30 jaar.
Kortom, de garantie varieert naargelang de keuzes die je maakt.
In ons land haal je een maximale opbrengst uit zonnepanelen gericht naar het zuiden, onder een hoek van 36°. Een andere oriëntatie of hellingsgraad van de PV-panelen brengt slechts een gering verlies teweeg, vanwege de diffuse straling in ons klimaat. Oostelijk en/of westelijk georiënteerde daken kunnen perfect van zonnepanelen voorzien worden. Meer zelfs, gezien zelfconsumptie belangrijker zal worden zijn deze dubbele oriëntaties zelfs te verkiezen.
Als er beperkte schaduw is, bijvoorbeeld door een schoorsteen, dan kan dit opgevangen worden door de zonnepanelen in aparte groepen (strings) te leggen. Op die manier heeft de schaduw minder impact op de opbrengst. Die impact wordt nog kleiner als elk paneel afzonderlijk gestuurd wordt door een micro-omvormer.
Een eerste idee van de geschiktheid van je dak kan je bekijken via deze simulator van de Vlaamse overheid:
https://www.energiesparen.be/zonnekaart
Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar (minimum). De omvormer zal in die periode wellicht één tot tweemaal vervangen moeten worden. De kost hiervoor is beperkt.
In principe heb je na de aanschaf en installatie van een installatie bijna geen vervolgkosten zonnestroom-systeem.
Wel moet je rekening houden met eventuele (kleine) uitgaven voor onderhoud en reparaties. Doorgaans moet de omvormer na 10 à 15 jaar vervangen worden.
Neen. Als je zonnepanelen installeert, zijn er geen aanpassingen nodig aan de dakconstructie of de elektrische installatie (als die installatie AREI conform is). Houd er wel rekening mee dat de installatie zo’n 25 jaar op het dak blijft liggen. Eventuele dakrenovatie of een volledige vernieuwing gebeurt het best vóór de plaatsing van de panelen. Bij een plat dak is soms verzwaring nodig in functie van de windweerstand.
Dit hang af van verschillende factoren, waaronder natuurlijk je jaarlijkse verbruik. Samensterker biedt verschillende opties aan zodat je een installatie op maat kan aanschaffen met de eigenschappen en voorwaarden die het best bij jouw situatie passen.
Vraag je offerte aan
Schrijf je in op de groepsaankoop zonnepanelen en ontvang een vrijblijvende offerte op maat. Je kan ook inschrijven voor enkel een thuisbatterij indien je al over zonnepanelen beschikt. Let wel op dat je bij een bestaande installatie wellicht de omvormer moet vervangen. Dit heeft zijn effect op de kostprijs en dus terugverdientijd.
Heb je nog een vraag over deze actie? Contacteer ons via dit formulier.
Dit formulier dient niet om je in te schrijven voor de actie. Gelieve dit te doen door bovenaan de pagina op 'nu inschrijven' te klikken.
Andere acties
Groepsaankoop Groene stroom & Gas najaar 2024
- Inschrijven is steeds vrijblijvend.
- Bespaar op je energiefactuur.
- De winnende energieleverancier levert 100% groene stroom.
Isolatie Kelder
- Samensterker garandeert een goede prijs en controleert de kwaliteit.
- Je bespaart meteen op je volgende energiefactuur, zo verdient de investering zichzelf terug.
- Je hebt recht op een premie die een deel van de investering terugbetaald.
Groepsaankoop brandhout
- Hoogwaardige kwaliteit tegen een mooie prijs
- Levering gebeurt binnen de maand na bestelling
- Correcte leverancier