Groepsaankoop buitengevelisolatie

De gevel vormt samen met het dak het belangrijkste contactoppervlak met de buitenlucht. De buitengevel correct en degelijk laten isoleren is dus een must. Dankzij de tijdelijk verhoogde premie van €30/m² en de onmiddellijke energiebesparing spaar je heel wat geld uit. Je verhoogt ook enorm je wooncomfort en uiteraard profiteer je van een extra voordelige prijs dankzij de groepsaankoop.

Buitengevelisolatie vierkant

Wat houdt de groepsaankoop buitengevelisolatie in?

Bij buitengevelisolatie wordt een houten regelwerk tegen de buitenmuur aangebracht waarin men de muurisolatie plaatst (indien mogelijk kunnen ook PIR panelen tegen de muur worden geplaatst via mechanische verankering en niet via een rooster, cfr. Cantilana systeem). Daarna wordt het geheel afgewerkt met crepi of kalei. Hierdoor wordt het warmteverlies in de woning beperkt. Samensterker helpt je graag bij deze ingreep aan je woning.

  • We garanderen een uitstekende prijs en kwaliteitsopvolging
  • Je bespaart meteen op de energiefactuur
  • Je gevel ziet er piekfijn uit en je woning stijgt in (verhuur)waarde

Interesse?

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Waarom de gevel van je woning laten isoleren?

Als je de oppervlaktes van al je buitenmuren optelt, bekom je heel vaak een resultaat dat hoger is dan eender welk ander deel van je woning. Dat betekent dat via de gevel een aanzienlijke hoeveelheid warmte uit je woning kan ontsnappen (of binnendringen in de zomer). Door de gevel te isoleren, vermijd je eventuele warmteverliezen en beperk je het energieverbruik.

Gevelisolatie levert je naast thermisch ook akoestisch comfort op. Auto's op straat, voorbijrijdende treinen achter je tuin of het speelpleintje naast de deur: met buitengevels voorzien van isolatie, geniet je van meer rust.

Door de gevels van je bestaande woning langs de buitenzijde te isoleren, kan je je woning ook een nieuwe, frisse look geven. Daardoor combineer je de buitengevelisolatie met het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding.

Sedert we onze gevel hebben laten isoleren, voelen we een groot verschil in de winter. De warmte blijft veel langer binnen, waardoor we minder moeten stoken.
-Marc & Christa, Tielt
  1. Je verstuurt je gegevens naar ons via deze website.

  2. Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.

  3. Na een plaatsbezoek krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.

  4. Na akkoord voeren we de werken uit.

  5. Geniet van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!

Waarom via SamenSterker?

Betrouwbare partner

Samensterker selecteerde een uitvoerende partner volgens strenge normen. Zo moet je zelf niet op zoek!

Correcte Prijs

Je bent zeker van een uitermate correcte prijs voor de uitgevoerde werken. Tegelijk zijn we absoluut geen zuivere prijsvechter en waken we over de geleverde kwaliteit.

Geen lange wachttijden

Samensterker onderhandelde capaciteit bij onze partners zodat je altijd zeker bent van een snelle uitvoering. Geen wachtlijsten dus!


Veelgestelde vragen

Om de buitenmuren van een woning te isoleren kan je kiezen voor buitengevelisolatie. Deze isolatietechniek geeft je de mogelijkheid om in één adem de gevel onder handen te nemen, omdat gevelisolatie een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding vereist. Zo wordt er bij buitengevelisolatie een houten regelwerk tegen de buitenmuur aangebracht (indien mogelijk kunnen ook PIR panelen tegen de muur worden geplaatst via mechanische verankering en niet via een rooster, cfr. Cantilana systeem) waarin men de muurisolatie plaatst. Daarna wordt het geheel afgewerkt met crepi, steenstrips of lattage.

- minder warmteverlies (koudebruggen uitgesloten)

- hoger comfortniveau in de woning

- meer rendement en waardevermeerdering van de woning

- besparing op de energiefactuur voor de hele levensduur van de woning

- scheur- en slagvastheid van de geve

De kostprijs hangt af van de manier waarop de gevel wordt geïsoleerd (isolatiepanelen, inblaasisolatie of isolatieschuim).

Naargelang de gekozen techniek varieert de prijs gemiddeld tussen de €30 à €50 per vierkante meter.

Binnen de Vlaamse langetermijnstrategie voor renovatie moeten bestaande woningen in Vlaanderen tegen 2050 een vergelijkbaar energieprestatieniveau halen als nieuwbouwwoningen die in 2015 een vergunning hebben aangevraagd. Dit betekent dat alle woningen moeten voldoen aan het energielabel A (=EPC 100).

Om dit streefdoel te bereiken verdubbelt de Vlaamse Overheid de premie sinds 2021 van €15/m² naar €30/m².

Een buitengevelisolatie kan alleen als de gevel dampopen is. Als de woning in het verleden werd geschilderd, zal de aannemer de dampopenheid nagaan door het type verf op te vragen bij een schilder of fabrikant van verf. Dat kan ook gebeuren aan de hand van een labtest. Bij een gunstig advies is na-isoleren perfect mogelijk.

Bij een correct uitgevoerde buitengevelisolatie heeft de buitenmuur geen contact met de binnenmuur. Nadat de werken zijn afgerond, blijft de buitengevel dan ook 100% afgescheiden van de binnenmuur. Bij regen wordt alleen de buitengevel nat.

Door buitengevelisolatie wordt de woning beter geïsoleerd en verandert de luchtdichtheid van de leeftruimtes. Ventilatie is essentieel om vochtproblemen en schimmelvorming te vermijden. De aannemer zal tijdens het plaatsbezoek nagaan of hiervoor bijkomende ingrepen nodig zijn.

Interesse?

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Nog vragen?

Neem contact met ons en we bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.

Andere acties