Groepsaankoop Groene stroom & Gas 2024 KMO

Samensterker organiseert een groepsaankoop groene stroom en gas voor professionele contracten.

Groene stroom

Wat houdt de actie in?

Al meer dan 300.000 keer kozen Vlaamse huishoudens via een groepsaankoop van samensterker voor een overstap naar een voordeliger contract voor hun energie. We denken echter ook aan de KMO's. Honderden bedrijven namen al deel aan onze groepsaankopen voor professionele contracten. Ze bespaarden hier gemiddeld 300 euro mee op hun jaarlijkse energiefactuur.


Op woensdag 7 februari organiseerden we een veiling en behaalden een prima resultaat voor een 1-jarig contract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas. Inschrijven kan nog!

 • Gemakkelijk honderden euros besparen voor uw zaak of vereniging.
 • De winnende leverancier levert 100% groene stroom.
 • Inschrijven is steeds vrijblijvend.

Hoeveel kan ik besparen?


De veiling van 7 februari 2024 was een groot succes. We behaalden een zeer interessant aanbod:

Mega wint de veiling voor contracten voor professionelen met een contract dat t.o.v. het actueel marktaanbod gemiddeld:

 • 22% voordeliger is voor elektriciteit en gas
 • 17% voordeliger is voor enkel elektriciteit
 • 26% voordeliger is voor enkel gas

Als je ingeschreven bent, ontvang je op vrijdag 23 februari je persoonlijk voorstel en ontdek je hoeveel jij kan besparen.
Nog niet ingeschreven? Schrijf je dan nu snel nog in en ontvang ook jouw persoonlijk voorstel.

*De getoonde percentages hebben uitsluitend betrekking op de energiekosten.

 1. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Vul je gegevens in enkele minuten online in.
 2. Wij organiseren een veiling waarbij energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen.
 3. Je ontvangt een persoonlijk voorstel en ziet meteen hoeveel je kan besparen.
 4. Jij beslist of je het aanbod wil aanvaarden.
 5. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen we voor een vlotte overstap zodat je nieuwe energiecontract op de door jou gekozen datum van start gaat.

Waarom inschrijven op deze actie via samensterker?

Duurzaamheid

Wie deelneemt met deze actie is zeker van 100% groene stroom, opgewekt in België. Zo voeren we met zijn allen de druk op de leveranciers op om van groene stroom de standaard te maken.

Ontzorging

Duurzaam zonder zorgen is ons motto, en deze actie past daar perfect in. Je hoeft zelf amper iets te doen.

Scherpe prijzen

Doordat er telkens veel inschrijvers zijn die via deze actie Groene Stroom en Gas aankopen, bekomen we scherpe prijzen.

Veelgestelde vragen

Iedereen met een professioneel contract en een leveringsadres in Vlaanderen kan vrijblijvend en gemakkelijk deelnemen.

Je kan deelnemen tot een verbruik van 50.000 kWh per jaar voor elektriciteit en 100.000 kWh per jaar voor gas.

Indien u een laagspannings-contract heeft, geeft u één keer per jaar uw meterstanden door aan de netbeheerder waarna er een jaarlijkse afrekening volgt. U kan vrijblijvend en gemakkelijk inschrijven op deze groepsaankoop.

Indien u een hoogspanningscontract heeft, wordt uw meter continu of maandelijks afgelezen. In dat geval kan u helaas niet deelnemen.

Nee. De inschrijving is geheel vrijblijvend. Na afloop van de veiling informeren we je exact over het resultaat en wat dat voor jou betekent. Daarna kun je zelf bepalen of je van dit aanbod gebruik wil maken.

Na een groenestroom-veiling en zelfs nadat je het nieuwe contract hebt gesloten met de geselecteerde leverancier staan samensterker en iChoosr tot je dienst, om te helpen bij eventuele problemen. We kunnen echter niet de volledige rol van helpdesk van je leverancier overnemen. Bij vragen over facturatie en technische aansluiting, kun je ook bij hen terecht.

Aan elke groepsaankoop is in principe een overstapperiode van 6 maanden gekoppeld. Wie na het ontvangst van zijn voorstel meteen accepteert en zelf geen specifieke overstapdatum kiest, zal bij het begin van de overstapperiode veranderen van leverancier. Als je dat wil, kun je zelf wel een latere overstapdatum kiezen.

Wie zonnepanelen heeft, doet er goed aan om over te stappen op een moment dat zo dicht mogelijk bij het moment van de jaarlijkse meteropname ligt. Op die manier vermijd je dat je je overschot aan opgewekte energie verliest. Wie reeds over een digitale meter beschikt hoeft hier geen rekening mee te houden.

De grootte van de besparing verschilt per gezin. Dit heeft te maken met je persoonlijk verbruik en je huidig energiecontract. Het resultaat van de veiling hangt bovendien af van het aantal inschrijvingen; hoe groter het aantal deelnemers, hoe interessanter het resultaat. De snelste en eenvoudigste manier om dit te weten te komen is door je vrijblijvend in te schrijven via deze website.

Het korte antwoord is ja.

Je kan zeker inschrijven. Of je voor de particuliere of de bedrijfsversie inschrijft hangt af van hoe je nu jouw energiefacturen betaalt.

Indien jouw ondernemingsnummer vermeld is op deze facturen zal je moeten inschrijven voor onze actie voor bedrijven.

In het geval dat je normaal een particulier contract afsluit kan je best inschrijven voor onze actie voor particulieren met de naam en contactgegevens van de verantwoordelijke op wiens naam het contract moet komen.

Na afloop van de veiling bepaal je zelf of je gebruik wilt maken van het aanbod en voor welk type energie je wil overstappen. Je kunt dit na de veiling in je persoonlijk voorstel zelf aangeven. Ook als je alleen voor elektriciteit of gas had ingeschreven, kan je na de veiling steeds het andere type energie aan je inschrijving toevoegen.

Het korte antwoord: Ja!

Afhankelijk van wie de facturen betaalt neem je deel aan één van onze groepsaankopen.
Indien dit op naam van een persoon gebeurt doe je dit via onze groepsaankoop voor particulieren.
Indien er een BTW-nummer op de facturen staat doe je dit op onze groepsaankoop voor zelfstandigen.

Ook als syndicus kan je inschrijven.

Nog vragen over dit onderwerp? Mail dan naar samensterker@ichoosr.com of bel naar het gratis nummer: 0800 26 865.

Inschrijven loont altijd. De einddatum van je contract is geen hindernis meer om al dan niet deel te nemen aan de groepsaankoop, of over te stappen. Sinds 1 oktober 2012 mogen energieleveranciers bij wet geen boete meer aanrekenen voor wie vervroegd een contract opzegt.

Als je het contract tekent, kies je gedurende een jaar voor het groepstarief bij een winnende leverancier. Als je niets doet, wordt je contract daarna automatisch verlengd aan de standaardvoorwaarden van de leverancier. Dit zijn doorgaans duurdere tarieven. Samensterker en iChoosr zullen voor die datum in principe een nieuwe groepsaankoop organiseren. Je kunt dan gewoon weer deelnemen en via ons een voordelig contract krijgen. De keuze is dus aan jou.

Samensterker en iChoosr zijn een onafhankelijke partij, zonder afspraken met energieleveranciers. We organiseren een veiling waarna de winnaar zijn aanbod mag doen aan alle deelnemers. Daarna kies je of je de overstap al dan niet maakt.

De nieuwe leverancier berekent een voorschotbedrag op basis van het verbruik op jouw adres. In bijna alle gevallen kun je in overleg met je leverancier het voorschot laten aanpassen als je daar een gegronde reden voor hebt. Indien je bij je huidige leverancier blijft, maar wel overstapt naar de groepsaankooptarieven, zal de leverancier je voorschotbedrag niet meteen aanpassen. Bij de groepsaankoop garanderen we dat je leverancier je voorschotbedrag niet eenzijdig kan verhogen, tenzij na een jaarlijkse afrekening. Een leverancier mag voorstellen om het voorschotbedrag te verhogen, maar jij bepaalt zelf of je de wijziging wil aanvaarden of je huidige voorschotbedrag wenst te behouden.

Vragen over deze actie? Contacteer ons!

Let op, dit is een contactformulier en dient niet om je in te schrijven. Dat doe je door bovenaan door te klikken op "nu inschrijven".

Andere acties