Groepsaankoop Dakisolatie

Gemiddeld 30% van de gestookte warmte gaat verloren via een slecht of niet-geïsoleerd dak. Dakisolatie is dus prioriteit nummer één als je energie wil besparen. Het kan dankzij samensterker met een eenvoudig, voordelig en kwaliteitsvol pakket. Dakisolatie bezorgt je niet enkel een warme winter en frisse zomer, akoestische dakisolatie absorbeert ook geluid van buitenaf.

Dakisolatie

Wat houdt de actie in?

Samensterker zocht en selecteerde voor jou betrouwbare partners met jarenlange kennis en expertise en onderhandelde een vaste korting op de offerte.

  • We garanderen een uitstekende prijs en kwaliteitsopvolging
  • Je bespaart meteen op de energiefactuur
  • Dakisolatie verbetert het thermisch comfort en zorgt dat geluiden van buitenaf gedempt worden

Interesse?

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Hoeveel kan ik besparen?

Naast de korting op de energiefactuur begin je nagenoeg onmiddellijk energie te besparen en rendeert de investering onmiddellijk. Bovendien heb je recht op (verhoogde) premies en fiscale voordelen die een deel van de factuur meteen terugbetalen.

De prijs van dakisolatie verschilt naargelang het gebruikte isolatiemateriaal en de toepassing. Hellend dak of plat dak? Thermische isolatie en/of akoestische isolatie? Inblaasisolatie, isolatieplaten of gespoten isolatieschuim? Nieuwbouw of renovatie? Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing voor je woning.

Bij correct uitgevoerde isolatiewerken gaan men er van uit dat de investering in drie à vier jaar terugverdiend is. De aannemer zal bij plaatsbezoek en op basis van de gebruikte isolatiematerialen en -technieken een exacte simulatie kunnen maken.

Voor energiebesparende investeringen kunnen sommige beschermde klanten en doelgroepen gebruik maken van een renteloze energielening die de Vlaamse Energiehuizen verstrekken. Meer info vind je hier.

  1. Je verstuurt je gegevens naar ons via deze website.

  2. Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.

  3. Na een plaatsbezoek krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.

  4. Na akkoord voeren we de werken uit.

  5. Geniet van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!

Waarom je dak isoleren via samensterker?

Voor dit project doet samensterker een beroep op Impact vzw. Impact werkt met bedrijven die duurzame en kwalitatieve tewerkstelling willen creëren.

Veelgestelde vragen

Bij een te isoleren dak is de aanwezigheid van een onderdak cruciaal. De voornaamste functie van het onderdak is om insijpeling van water te verhinderen, maar tevens ook om de waterdamp uit de woning door te laten. Het aanbrengen van een onderdakfolie kan langs de binnenkant waardoor het niet nodig is om jouw volledig dak te vernieuwen. De onderdakfolie wordt op de bestaande dakstructuur geplaatst met nadien het ophogen van de kepers tot een dikte van 18cm. Dit betekent wel een extra kost.

Sinds januari 2020 moet elk dak in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn, anders kan de woning ongeschikt voor bewoning verklaard worden. Om het isoleren van daken (of zoldervloeren als het gaat om een onverwarmde zolder) te stimuleren, heeft de overheid enkele interessante premies in het leven geroepen.

Vroeger kon je ook een premie krijgen voor zelf geplaatste dakisolatie. Nu is dat niet meer meer het geval. Om aanspraak te kunnen maken op een premie moet je jouw dak laten isoleren door een geregistreerd aannemer of erkend isolatiespecialist.

Daar waar de premie voorheen €4/m² (Rd-waarde minstens 4,5m²K/W) bedroeg kan men voor werken met een eindfactuur in 2022 nog genieten van een verhoogde dakisolatiepremie van €8/m². Bovendien kan je bij dakisolatie door een aannemer gebruik maken van het verlaagde BTW-tarief van 6% als je woning ouder is dan 10 jaar.

Opgelet: de premieaanvragen kunnen tot en met 30 juni 2022 aangevraagd worden via netbeheerder Fluvius. Vanaf 1 oktober 2022 kan dit enkel nog via het loket van MijnVerbouwPremie. Meer info vind je hier.

Veel steden en gemeenten bieden bovenop ook nog een extra premie aan. Check via premiezoeker.be of je in aanmerking komt.

Een dak van je woning isoleren is de voorbije jaren meer en meer de regel geworden. Sinds 2020 is dakisolatie zelfs verplicht voor alle woningen en huurwoningen die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Wie toch niet in orde is, krijgt van de woningcontroleur strafpunten die ertoe kunnen leiden dat een (verhuurde) woning ongeschikt wordt verklaard.

Maar dat is niet de enige reden. Hoe beter je dag geïsoleerd is, hoe minder warmte namelijk via die weg naar buiten kan ontsnappen. Bij een niet of slecht geïsoleerd dak is dat al snel 30%. Meteen nadat je je dak hebt geïsoleerd, zal je dus al minder moeten verwarmen om dezelfde temperatuur in huis te halen. Je woning wordt zo energiezuiniger en je energiefactuur lichter.

Gebruik je de ruimte onder het dak als slaapkamer, bureau of hobbyruimte? Dan voelt het er ook gewoon comfortabeler en aangenamer aan, aangezien je de koude van buiten niet doorheen het dak naar binnen voelt komen. In de zomer zal je geïsoleerde zolder dan weer een stuk minder snel opwarmen.

Nog vragen?

Neem contact met ons en we bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.

Andere acties