Over ons

Duurzame keuzes makkelijk maken: dat is de missie van samensterker. Groepsaankopen organiseren met aandacht voor duurzaamheid, groene energie en inzetten op projecten met een positieve maatschappelijke impact, dat is hoe we dit willen waarmaken. We bieden diensten en producten aan die voor een maatschappelijke meerwaarde zorgen. Daarmee proberen we structurele kosten voor gezinnen te verlagen. Zo zorgen we ervoor dat jij beter kan kopen, en dus ook beter kan leven.


Groepsaankopen met een missie

Samensterker is er van overtuigd dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen zeker bereid zijn om duurzame keuzes te maken. Alleen zien veel mensen door de bomen het bos niet. Door drempels te verlagen willen we hier verandering in brengen. Kortom: samen aankopen is duurzamer, goedkoper en eenvoudiger.

Dankzij groepsaankopen slaagt samensterker er ook in scherpe prijzen te verkrijgen. Zo kunnen gezinnen jaarlijks een aanzienlijk bedrag op hun energiefactuur besparen. Op die manier creëert samensterker financiële ademruimte, ook voor kwetsbare groepen zoals gepensioneerden, één-ouder-gezinnen en mensen met een laag inkomen.Algemeen i Stock 1066482470

Parcours

Samensterker werd opgericht in 2011. Sindsdien hebben we al een mooi parcours afgelegd. Teveel om op te sommen, maar we zetten enkele uitschieters in de verf!

We begonnen met onze veiling groene stroom en gas maar zijn allerminst bij de pakken blijven zitten sindsdien!
Al meer dan 107.000 gezinnen stapten via ons over naar een nieuwe energieleverancier. Ze bespaarden gemiddeld 200 euro. Dat maakt dus al meer dan 20 miljoen euro besparing!

Verder liggen er al meer dan 22.000 samensterker-zonnepanelen op de Vlaamse daken. Samen hebben deze panelen al minstens 2.313.712,8 kg CO2 uitstoot vermeden.

Algemeen i Stock 891187194

Wie zijn jullie?

Samensterker bestaat uit vijf verschillende cvba's die provinciaal georganiseerd zijn. Elke provincie heeft bijgevolg een aparte raad van bestuur. De rode draad hierin zijn de provinciale besturen van Sp.a en ABVV. Daarnaast is ook de socialistische mutualiteit in elke provincie in meer of mindere mate betrokken. Een vraag over onze werking? Ga naar onze contactpagina.


Basis op wit