Groepsaankoop Isolatie Hellende Daken

Gemiddeld 30% van de gestookte warmte gaat verloren via een slecht of niet-geïsoleerd dak. Dakisolatie is dus prioriteit nummer één als je energie wil besparen. Het kan dankzij samensterker met een eenvoudig, voordelig en kwaliteitsvol pakket. Dakisolatie bezorgt je niet enkel een warme winter en frisse zomer, akoestische dakisolatie absorbeert ook geluid van buitenaf.

Dakisolatie vierkant 1

Wat houdt de groepsaankoop dakisolatie in?

Samensterker zocht en vond voor jou een betrouwbare partner volgens streng normen en uitgebreide criteria. Bovendien garanderen we een snelle offerte én uitvoering!

  • We garanderen een uitstekende prijs en kwaliteitsopvolging
  • Je bespaart meteen op de energiefactuur
  • Dakisolatie verbetert het thermisch comfort en zorgt dat geluiden van buitenaf gedempt worden

Interesse?

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Hoeveel kan ik besparen?

Naast de korting op de energiefactuur begin je nagenoeg onmiddellijk energie te besparen en rendeert de investering onmiddellijk. Bovendien heb je recht op (verhoogde) premies en fiscale voordelen die een deel van de factuur meteen terugbetalen.

De prijs van dakisolatie verschilt naargelang het gebruikte isolatiemateriaal en de toepassing. Thermische isolatie en/of akoestische isolatie? Inblaasisolatie, isolatieplaten of gespoten isolatieschuim? Nieuwbouw of renovatie? Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing voor je woning.

Bij isolatiewerken langs de binnenzijde voor een hellend dak gaat men er van uit dat de investering in een vijftal jaar terugverdiend is. De aannemer zal bij plaatsbezoek en op basis van de gebruikte isolatiematerialen en -technieken een exacte simulatie kunnen maken.

Voor energiebesparende investeringen kunnen sommige beschermde klanten en doelgroepen gebruik maken van een energielening die de Vlaamse Energiehuizen verstrekken. Meer info vind je hier.

  1. Je verstuurt je gegevens naar ons via deze website.

  2. Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.

  3. Na een plaatsbezoek krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.

  4. Na akkoord voeren we de werken uit.

  5. Geniet van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!

Waarom je dak isoleren via samensterker?

Betrouwbare partner

Samensterker selecteerde een uitvoerende partner volgens strenge normen. Zo moet je zelf niet op zoek!

Correcte Prijs

Je bent zeker van een uitermate correcte prijs voor de uitgevoerde werken. Tegelijk zijn we absoluut geen zuivere prijsvechter en waken we over de geleverde kwaliteit.

Geen lange wachttijden

Samensterker onderhandelde capaciteit bij onze partners zodat je altijd zeker bent van een snelle uitvoering. Geen wachtlijsten dus!

Veelgestelde vragen

Bij een te isoleren dak is de aanwezigheid van een onderdak cruciaal. De voornaamste functie van het onderdak is om insijpeling van water te verhinderen, maar tevens ook om de waterdamp uit de woning door te laten. Het aanbrengen van een onderdakfolie kan langs de binnenkant waardoor het niet nodig is om jouw volledig dak te vernieuwen. De onderdakfolie wordt op de bestaande dakstructuur geplaatst met nadien het ophogen van de kepers tot een dikte van 18cm. Dit betekent wel een extra kost.

Sinds januari 2020 moet elk dak in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn, anders kan de woning ongeschikt voor bewoning verklaard worden. Om het isoleren van daken (of zoldervloeren als het gaat om een onverwarmde zolder) te stimuleren, heeft de overheid enkele interessante premies in het leven geroepen.

Voor dakisolatie kan je een premie krijgen tot €8,00€/m², met een maximum van 40% van het factuurbedrag (exclusief BTW) voor eindfacturen vanaf 2022 en aanvragen tot en met 31 december 2025.

Het totale factuurbedrag van de categorie dak moet minimaal 1.000 euro zijn om in aanmerking te komen voor de premie.

In plaats van facturen tot eind 2023, zullen aanvragen tot eind 2025 dus mogelijk zijn (normaal zakte dit vanaf 2024 naar €4,00/m²). Ook facturen opgemaakt in 2024/2025 zullen dus in aanmerking komen voor deze verhoging, op voorwaarde dat je tijdig je aanvraag indient.

Voor dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering residentieel is er geen einddatum voorzien.

Meer info vind je hier.

Voor de doe-het-zelf is er een tijdelijke maatregel bij Fluvius (voor facturen t.e.m. 30 juni 2024). Meer info hier.

Veel steden en gemeenten bieden bovenop ook nog een extra premie aan. Check via premiezoeker.be of je in aanmerking komt.

Een dak van je woning isoleren is de voorbije jaren meer en meer de regel geworden. Sinds 2020 is dakisolatie zelfs verplicht voor alle woningen en huurwoningen die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Wie toch niet in orde is, krijgt van de woningcontroleur strafpunten die ertoe kunnen leiden dat een (verhuurde) woning ongeschikt wordt verklaard.

Maar dat is niet de enige reden. Hoe beter je dak geïsoleerd is, hoe minder warmte namelijk via die weg naar buiten kan ontsnappen. Bij een niet of slecht geïsoleerd dak is dat al snel 30%. Meteen nadat je je dak hebt geïsoleerd, zal je dus al minder moeten verwarmen om dezelfde temperatuur in huis te halen. Je woning wordt zo energiezuiniger en je energiefactuur lichter.

Gebruik je de ruimte onder het dak als slaapkamer, bureau of hobbyruimte? Dan voelt het er ook gewoon comfortabeler en aangenamer aan, aangezien je de koude van buiten niet doorheen het dak naar binnen voelt komen. In de zomer zal je geïsoleerde zolder dan weer een stuk minder snel opwarmen.

Interesse?

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Nog vragen?

Neem contact met ons en we bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.

Andere acties