Groepsaankoop warmtepompen
Eén van de meest essentiële stappen in het verduurzamen van je woning is het omschakelen naar verwarming op basis van elektriciteit. Dat doe je best met een warmtepomp; de verwarming van de toekomst.
Wat houdt de groepsaankoop warmtepompen in?
Wil je jouw huis duurzamer en energiezuiniger maken? Dan is een warmtepomp een uitstekende keuze. Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van hoogwaardige lucht-lucht en lucht-water warmtepompen, geleverd en geïnstalleerd door onze betrouwbare partner die actief is in heel Vlaanderen. En bovenal: Samensterker bedong een korting die je anders niet zou gekregen hebben!
- Wij selecteerde een ervaren en betrouwbare partner
- Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
- Verwarm duurzaam en efficiënt
Waarom kiezen voor een warmtepomp?
- Duurzaamheid: Warmtepompen halen hun energie uit natuurlijke bronnen zoals de buitenlucht of de grond, waardoor ze niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.
- Energiezuinigheid: Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, verbruiken warmtepompen veel minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere CO2-uitstoot.
- Comfort: Warmtepompen zorgen niet alleen voor verwarming, maar kunnen ook koelen (lucht-lucht) en voorzien in warm water (lucht-water), waardoor ze het hele jaar door zorgen voor een aangename leefomgeving.
Heb je al zonnepanelen? Dan verwarm je je woning en warm water bijna gratis!
- Verstuur je gegevens naar ons via deze website.
- Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.
- Indien nodig volgt een plaatsbezoek. Nadien krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.
- Na akkoord voeren ze de werken uit.
- Geniet van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!
Waarom via samensterker?
- Betrouwbare partner: Onze partner is een erkende en ervaren specialist in de installatie van warmtepompen, met een bewezen staat van dienst en tevreden klanten doorheen heel Vlaanderen.
- Kwaliteit en service: Wij streven naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. Onze partner levert en installeert enkel hoogwaardige warmtepompsystemen en staat garant voor een professionele service van begin tot einde.
- Gemak: Wij maken het jou gemakkelijk door het hele proces van offerte tot installatie voor jou te regelen. Je hoeft enkel het formulier in te vullen en wij doen de rest!
Veelgestelde vragen
Er zijn lucht-lucht, lucht-water, water-water en grond-water warmtepompen, elk met verschillende toepassingen en efficiëntie, afhankelijk van de beschikbare natuurlijke warmtebron.
- Lucht-Lucht Warmtepompen: Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om de lucht in een gebouw te verwarmen. Ze werken op een vergelijkbare manier als airconditioners maar kunnen ook worden gebruikt voor verwarming in plaats van alleen koeling.
- Lucht-Water Warmtepompen: Lucht-water warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water te verwarmen. Dit verwarmde water kan vervolgens worden gebruikt voor de verwarming van een woning, bijvoorbeeld via vloerverwarmingssystemen of radiatoren.
- Water-Water Warmtepompen: Deze warmtepompen halen warmte uit waterbronnen, zoals grondwater of oppervlaktewater, en gebruiken deze warmte om water te verwarmen. Ze zijn efficiënter dan lucht-water warmtepompen, maar vereisen wel een waterbron in de buurt van de installatieplaats.
- Grond-Water Warmtepompen: Grond-water warmtepompen halen warmte uit de grond via een grondcollector of grondbuizen die in de bodem worden geplaatst. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om water te verwarmen voor verwarmingsdoeleinden.
- Hybride Warmtepompen: Hybride warmtepompen combineren een warmtepomp met een traditionele verwarmingsketel, meestal op gas. Ze schakelen automatisch tussen de twee systemen op basis van de buitentemperatuur en de energie-efficiëntie, wat zorgt voor een optimale verwarmingsprestatie. Dit is vooral interessant in gevallen waar het moeilijk of budgetair onwenselijk is om een huis volledig te isoleren.
Met samensterker bieden we voorlopig enkel lucht-lucht en lucht-water warmtepompen aan omdat de twee andere methodes te beperkt toepasbaar of te duur zijn om schaalvoordelen te bekomen. Hybride warmtepompen zijn ook beschikbaar.
Enkele voordelen zijn lagere energiekosten op lange termijn, verminderde CO2-uitstoot, en in sommige gevallen subsidies en belastingvoordelen.
Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron, zoals de lucht, bodem of water, en verhoogt deze warmte met behulp van een compressor om het te gebruiken voor verwarming van water of ruimtes.
Het energieverbruik van een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, waaronder het type warmtepomp, de efficiëntie ervan en de omgevingscondities. Over het algemeen verbruiken warmtepompen echter minder elektriciteit dan traditionele verwarmingssystemen vanwege hun hogere efficiëntie bij het gebruik van natuurlijke warmtebronnen.
Bijvoorbeeld, een lucht-water warmtepomp kan ongeveer 3-4 keer meer warmte produceren dan de elektriciteit die het verbruikt, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. In vergelijking hiermee hebben traditionele verwarmingssystemen zoals elektrische weerstandverwarming een efficiëntie van 1:1, wat betekent dat ze evenveel energie verbruiken als de warmte die ze produceren. Dit maakt warmtepompen een veel energiezuinigere optie voor verwarming.
Zeker, en deze kunnen vrij hoog zijn. Er zijn meerdere voorwaarden en het bedrag varieert naargelang de warmtepomp in kwestie en je inkomen.
Je kan mogelijke bedragen simuleren op https://www.vlaanderen.be/prem...
Veel gemeentes geven ook aanvullende premies. Je kan dit controleren op deze website.
Onze installateur zal je bijstaan bij het controleren op welke premies je recht hebt.
De levensduur van een warmtepomp varieert, maar met goed onderhoud kunnen ze tussen de 15 en 25 jaar meegaan.
Warmtepompen vereisen regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van filters, controle van de leidingen en het af en toe laten controleren van de prestaties door een professional.
Moderne warmtepompen zijn over het algemeen stil, maar het geluidsniveau kan variëren afhankelijk van het type, de grootte en de installatieplaats.
De geschiktheid hangt af van verschillende factoren, waaronder de isolatie van uw huis en de beschikbare ruimte voor installatie. Doorgaans kan je er van uitgaan dat je al moet beschikken over een goed tot zeer goed geïsoleerd huis alvorens te investeren in een warmtepomp.
Contact
Toch nog vragen? Neem contact via dit formulier.
Dit is geen inschrijvingsformulier. Inschrijven doe je door bovenaan de pagina op 'Nu inschrijven' te klikken.
Andere acties
Groepsaankoop Groene stroom & Gas najaar 2024
- Inschrijven is steeds vrijblijvend.
- Bespaar op je energiefactuur.
- De winnende energieleverancier levert 100% groene stroom.
Hoogrendementsglas
- Bespaar tot 15% op je energiefactuur
- Minder warmte gaat verloren = beter wooncomfort
- Stevig materiaal, je ramen kunnen zodoende tientallen jaren meegaan
Isolatie Plat Dak
- We garanderen een uitstekende prijs en kwaliteitsopvolging
- Je bespaart meteen op de energiefactuur
- Dakisolatie verbetert het thermisch comfort en zorgt dat geluiden van buitenaf gedempt worden