Groepsaankoop warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een traditionele boiler. Je verbruikt er drie tot vier keer minder energie mee. Een warmtepompboiler stoot de helft minder CO₂ uit dan een elektrische boiler. Zo bespaar je structureel op je energiefactuur, verhoog je aanzienlijk je wooncomfort en is je ecologische voetafdruk een pak kleiner.

warmtepompboilers

Wat houdt de groepsaankoop warmtepompboiler in?

Samensterker zocht en selecteerde voor jou betrouwbare partners met jarenlange kennis en expertise en onderhandelde een vaste korting op de offerte. Met een groepsaankoop voor je warmtepompboiler ben je dus steeds goedkoper af.

 • Verwarm je water tot 70% goedkoper dan een klassieke boiler
 • Ideaal in combinatie met zonnepanelen om je zelfconsumptie te verhogen
 • Draag bij aan een duurzame toekomst door minder CO₂ uit te stoten

Hoeveel kan ik besparen met de groepsaankoop warmtepompboilers?

Naast de korting op de energiefactuur begin je nagenoeg onmiddellijk energie te besparen en rendeert de investering onmiddellijk. Bovendien heb je recht op een premie die een deel van de factuur meteen terugbetaalt.

 1. Verstuur je gegevens naar ons via deze website.
 2. Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.
 3. Indien nodig volgt een plaatsbezoek. Nadien krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.
 4. Na akkoord voeren we de werken uit.
 5. Geniet van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler warmt sanitair warm water op via de warme lucht die wordt onttrokken uit de warme lucht in de woning of uit buitenlucht. Door warme lucht uit de omgevingslucht te onttrekken wordt deze opgewekte energie aangevuld met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.

De lucht-waterwarmtepomp en de boiler werken op een sublieme wijze samen om jou te aller tijde van warm sanitair water te voorzien:

 1. De ventilator zuigt lucht uit zijn omgeving op. Dit kan zowel binnen- als buitenlucht zijn.
 2. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het gasvormige koelmiddel in de verdamper.
 3. De compressor drukt dit koelmiddel samen. Door de stijgende druk warmt het koelmiddel nóg meer op.
 4. Het inmiddels vloeibare, hete koelmiddel wordt via een buis naar de condensor gepompt. Tijdens zijn reis zal het koelmiddel zijn warmte afgeven aan het sanitair water in de boiler. Daar wordt het warme water bewaard tot je het nodig hebt.
 5. Nu het koelmiddel al zijn warmte afgegeven heeft, koelt het weer af. Ter hoogte van het expansieventiel zal het koelmiddel opnieuw omgezet worden in gas en teruggepompt worden naar de verdamper. Nu kan het hele proces opnieuw beginnen!
 6. De elektrische steunverwarming springt pas bij als de gevraagde temperatuur hoger ligt dan de temperatuur die de warmtepomp zelf kan leveren.

Veelgestelde vragen

De prijs van een warmtepompboiler (150 tot 300 liter) bedraagt gemiddeld 2.500 tot 3.900 euro, inclusief btw en exclusief installatiekosten.

Ja, in veel gevallen kunnen warmtepompboilers als vervanging voor conventionele boilers worden geïnstalleerd zonder ingrijpende wijzigingen aan het leidingwerk.

De terugverdientijd varieert afhankelijk van factoren zoals energieprijzen, installatiekosten en gebruikspatronen, maar het kan gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar liggen.

Ja, het is mogelijk om warmtepompboilers te combineren met zonnepanelen om het energieverbruik verder te verminderen.

Jazeker, al hangt dit onder andere af van je gezinsinkomen.

De premie voor het plaatsen van een warmtepompboiler is verdubbeld van €450,00 naar €900,00 voor facturen vanaf 1 juli 2022 (met een maximum van 40% van de factuur met minimaalbedrag van €1.000,00). Voor beschermde afnemers is deze premie €1.080,00 (maximum 50% van het factuurbedrag)

Je kan dit controleren via de website van mijverbouwpremie.

Ja, de meeste warmtepompboilers zijn ontworpen om efficiënt te werken, zelfs bij koude temperaturen. Sommige modellen presteren echter beter in koude omstandigheden dan andere.

Moderne warmtepompboilers zijn ontworpen met geluidsarme technologieën, maar het is goed om hier bij de aanschaf op te letten.

De levensduur varieert, maar goed onderhoud kan de levensduur verlengen. Gemiddeld gaat een warmtepompboiler 15 tot 20 jaar mee.

Traditionele boilers gebruiken elektriciteit of gas om water te verwarmen, terwijl warmtepompboilers voornamelijk warmte uit de omgevingslucht halen.

Energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid, lagere energierekeningen op lange termijn, en de mogelijkheid om warm water te produceren bij lagere temperaturen.

Contact

Toch nog vragen? Neem contact via dit formulier.

Dit is geen inschrijvingsformulier. Inschrijven doe je door bovenaan de pagina op 'Nu inschrijven' te klikken.

Andere acties