Zonnepanelen

De beste energie is degene die je niet verbruikt, daarom zetten we volop in op energiebesparing. Voor alles wat overblijft kan je op de zonnepanelen van samensterker rekenen!

Samen Duurzamer Groepsaankoop Zonnepanelen

Wat houdt de actie in?

Het aanbod van samensterker loopt continu. Je hebt keuze uit verschillende soorten panelen en omvormers, elk met hun eigen voordelen en garantievoorwaarden, maar allen met een uitstekende kwaliteit. Onze betrouwbare vaste partner komt graag bij je langs voor een offerte op maat. Volledig vrijblijvend en met de kwaliteitsgarantie van samensterker.

Je kan nu ook beslissen om de installatie op afbetaling aan te kopen. Zo betaal je af met de besparing die je vrijwel meteen realiseert.

 • Installaties vanaf 3000 euro
 • Vaste korting van 12,5%
 • Terugverdiend vanaf 8 jaar

Vraag je offerte aan.

Onze partner Advenso zal je snel contacteren om een plaatsbezoek (*) in te plannen. Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte op maat.

Hoeveel kan ik besparen?

Alles hangt af van je huidige verbruik. Hoe meer je verbruikt hoe meer je kan besparen. Anderzijds zal je installatie ook groter moeten zijn naargelang je meer verbruikt.

Gemiddeld zijn de huidige installaties na een tiental jaren terugverdiend door de besparingen op je energiefactuur. Alles wat je nadien opwekt is pure winst. Je kan al een ruwe inschatting maken via de zonnekaart van de VREG.

Bij samensterker ben je alvast zeker van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Guy en Norette kochten in 2018 hun zonnepanelen aan via samensterker, net als duizenden andere deelnemers de voorbije jaren.
We zijn zeer tevreden over de geleverde diensten. Alles is zeer vlot verlopen, van aanvraag tot en met installatie.
Guy en Norette kochten in 2018 hun zonnepanelen aan via samensterker, net als duizenden andere deelnemers de voorbije jaren.
 1. Je vraagt een offerte aan via deze website.

 2. Een medewerker van onze uitvoerende partner contacteert je zo snel mogelijk voor een plaatsbezoek (*).

 3. Je krijgt een gedetailleerde vrijblijvende offerte op maat.

 4. Na akkoord plannen we de installatie in.

 5. Zonnekloppen maar!

(*) Tijdens de corona-periode wordt overgeschakeld naar video-calls. Tijdens deze sessie wordt gebruik gemaakt van software waarmee men via satellietbeelden de daken in kan tekenen. Voor diegene die liever opteren voor een echt fysiek bezoek, worden deze plaatsbezoeken ingepland na 3 mei (tot nader order.)

Waarom via samensterker?

Aan aanbieders en installateurs van zonnepanelen geen gebrek dezer dagen. Waarom zou je dit dan via samensterker overwegen? We zetten enkele argumenten op een rij:

 • Je krijgt natuurlijk een mooie korting, dat is de kracht van de groep.
 • Tegelijk boeten we absoluut nooit in op kwaliteit. Samensterker is geen zuivere prijsvechter. Aan "the race to the bottom" doen we niet mee. We gaan voor correcte prijzen voor topkwaliteit.
 • Een jarenlange samenwerking betekent dat we kunnen spreken van een uiterst betrouwbare partner. Daarmee sparen we je alvast de zoektocht naar een betrouwbare firma uit.
 • Na meer dan 1600 installaties met meer dan 22.000 panelen in Vlaanderen kunnen we spreken over een enorm succes. Vorige deelnemers geven ons bevendien een gemiddelde tevredenheid van 8,6/10 voor de installatie en de kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Dit is reeds enkele jaren Advenso.

Samensterker selecteerde deze firma op basis van strenge kwaliteitseisen en evalueert op regelmatige basis de samenwerking.

Onze bestaande deelnemers zijn uiterst tevreden over zowel de producten en de geleverde diensten. Ook Bond Beter Leefmilieu is overtuigd van de kwaliteiten van Advenso en bracht een aanbevelingsbrief uit.

Er zijn drie pakketten beschikbaar, elk met verschillende eigenschappen en garanties.
Een overzicht kan je hier vinden.

Ja. Als zonnepanelen op de juiste manier worden bevestigd, zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden.

We maken een onderscheid tussen de opbrengstgarantie en de productgarantie.
De meeste leveranciers garanderen een opbrengst van 90% van het piekvermogen gedurende 10 jaar, en 80% over 25 jaar.
De productgarantie is afhankelijk van het merk en varieert van 10 jaar (het Europese minimum) tot 30 jaar.

Kortom, de garantie varieert naargelang de keuzes die u maakt.

In ons land haal je een maximale opbrengst uit zonnepanelen gericht naar het zuiden, onder een hoek van 36°. Een andere oriëntatie of hellingsgraad van de PV-panelen brengt slechts een gering verlies teweeg, vanwege de diffuse straling in ons klimaat. Oostelijk en/of westelijk georiënteerde daken kunnen perfect van zonnepanelen voorzien worden.

Als er beperkte schaduw is, bijvoorbeeld door een schoorsteen, dan kan dit opgevangen worden door de zonnepanelen in aparte groepen (strings) te leggen. Op die manier heeft de schaduw minder impact op de opbrengst. Die impact wordt nog kleiner als elk paneel afzonderlijk gestuurd wordt door een micro-omvormer.

Een eerste idee van de geschiktheid van je dak kan je bekijken via deze simulator van de Vlaamse overheid:
https://www.energiesparen.be/zonnekaart

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar (minimum). De omvormer zal in die periode wellicht één tot tweemaal vervangen moeten worden. De kost hiervoor is beperkt.

In principe heb je na de aanschaf en installatie van een installatie bijna geen vervolgkosten zonnestroom-systeem.
Wel moet je rekening houden met eventuele (kleine) uitgaven voor onderhoud en reparaties. Doorgaans moet de omvormer na 10 à 15 jaar vervangen worden.

Neen. Als je zonnepanelen installeert, zijn er geen aanpassingen nodig aan de dakconstructie of de elektrische installatie (als die installatie AREI conform is). Houd er wel rekening mee dat de installatie zo’n 25 jaar op het dak blijft liggen. Eventuele dakrenovatie of een volledige vernieuwing gebeurt het best vóór de plaatsing van de panelen. Bij een plat dak is soms verzwaring in functie van de windweerstand.

Doordat de aankoopprijzen voor zonnepanelen sterk gedaald zijn en de verplichte netvergoeding geannuleerd werd, is er geen subsidie meer nodig om PV-panelen rendabel te maken. Daarom schenkt de overheid geen subsidies meer voor PV-installaties bij bestaande woningen. (Sommige gemeenten en steden geven nog een éénmalige premie. Doe navraag bij je gemeentebestuur.)
In nieuwbouwwoningen is de situatie enigszins anders. Zodra je een bepaald E-peil (energiepeil) bereikt, is er een eenmalige premie bij de netbeheerder beschikbaar. Je hebt in dat geval ook recht op een vrijstelling op de onroerende voorheffing gedurende een aantal jaar.

Zoek zelf welke subsidies op u van toepassing zijn via deze link.

Dit hang af van verschillende factoren, waaronder natuurlijk je jaarlijkse verbruik. SamenSterker biedt verschillende opties aan zodat je een installatie op maat kan aanschaffen met de eigenschappen en voorwaarden die het best bij jouw situatie passen.

Bekijk hier een overzicht van de verschillende opties.

Zeker. Wie voor eind 2020 zijn panelen laat installeren kan nog steeds kiezen voor het principe van een terugdraaiende teller.
De VREG is deze regeling wel aan het aanvechten voor het grondwettelijk hof. Zelfs als dit principe sneuvelt is het in de meeste gevallen nog steeds een goede investering.

Indien je in staat bent om een groot aandeel van je opgewekte energie meteen te verbruiken, je zogenaamde zelfconsumptie, kan je beter in de nieuwe methode stappen. Voor meer informatie over de digitale meter verwijzen we graag naar de website van de VREG.

Heb je nog een vraag over deze actie? Contacteer ons via dit formulier:

Andere acties