Zonnepanelen en/of batterij

De beste energie is degene die je niet verbruikt, daarom zetten we volop in op energiebesparing. Voor alles wat overblijft kan je op de zonnepanelen van samensterker rekenen! Je kan ze bovendien combineren met een thuisbatterij.

Samen Duurzamer Groepsaankoop Zonnepanelen

Wat houdt de actie in?

Het aanbod van samensterker loopt continu. Je hebt keuze uit verschillende soorten panelen en omvormers, elk met hun eigen voordelen en garantievoorwaarden, maar allen met een uitstekende kwaliteit. Onze betrouwbare vaste partner komt graag bij je langs voor een offerte op maat. Volledig vrijblijvend en met de kwaliteitsgarantie van samensterker. Gezien de energieprijzen ook sterk toegenomen zijn is de terugverdientijd nog nooit zo kort geweest.

Je kan je installatie ook uitbreiden met een batterij. Sinds 1 augustus 2019 geeft de Vlaamse overheid ook een premie voor de installatie van een thuisbatterij. Daarmee kunnen eigenaars van zonnepanelen veel meer van hun opgewekte energie zelf gebruiken. Zo kunt u ook van ’s avonds tot ’s ochtends uw eigen geproduceerde energie gebruiken, en bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier. De mate van zelfconsumptie zal immers veel belangrijker worden voor de elektriciteitsfactuur van nieuwe zonnepaneel-eigenaars vanaf 2021.

Zonnepanelen met of zonder batterij, of enkel de batterij? De keuze is aan jou!

 • Installaties vanaf 3000 euro
 • Vaste korting van 12,5%
 • Terugverdiend vanaf 8 jaar

Vraag je offerte aan.

Onze partner Advenso zal je snel contacteren om een plaatsbezoek in te plannen. Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte op maat. Je kan ook inschrijven voor enkel een batterijsysteem. Besef wel dat je bij een bestaande installatie wellicht de omvormer moet vervangen. Dit heeft zijn effect op de kostprijs en dus terrugverdien-tijd.

Hoeveel kan ik besparen?

Alles hangt af van je huidige verbruik. Hoe meer je verbruikt hoe meer je kan besparen. Anderzijds zal je installatie ook groter moeten zijn naargelang je meer verbruikt.

Gemiddeld zijn de huidige installaties al vanaf enkele jaren terugverdiend door de besparingen op je energiefactuur. Alles wat je nadien opwekt is pure winst. Je kan al een ruwe inschatting maken via de zonnekaart.*
Let wel dat deze simulaties niet altijd de laatste energieprijzen volgen. Je kan deze prijzen zelf aanpassen.

De terugverdientijd van een thuisbatterij hangt ook af van uw huidige situatie en uw verbruik. Dankzij de thuisbatterij kan je maximaal genieten van je eigen zonne-energie. Het is mogelijk om je eigen verbruik op te krikken van 30% tot meer dan 70%. Deze positieve omschakeling kan een beslissende factor zijn om over te gaan tot aankoop. Het is echter zeker niet voor iedereen rendabel om een batterij te plaatsen. Er is dan ook niets mis mee de aankoop van enkel zonnepanelen.

Wie nu zonnepanelen aankoopt controleert best of het de moeite is om meteen ook een batterij te plaatsen. Wie reeds zonnepanelen bezit wacht best met de aankoop van een batterij tot de bestaande omvormers aan vervanging toe zijn.

Bij samensterker ben je alvast zeker van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Waar je ook voor kiest.

*Opgelet: Het gaat hier om een algemene simulatie en geen samensterker-offerte.

Guy en Norette kochten in 2018 hun zonnepanelen aan via samensterker, net als duizenden andere deelnemers de voorbije jaren.
We zijn zeer tevreden over de geleverde diensten. Alles is zeer vlot verlopen, van aanvraag tot en met installatie.
Guy en Norette kochten in 2018 hun zonnepanelen aan via samensterker, net als duizenden andere deelnemers de voorbije jaren.
 1. Je vraagt een offerte aan via deze website.

 2. Een medewerker van onze uitvoerende partner contacteert je zo snel mogelijk voor een plaatsbezoek (*).

 3. Je krijgt een gedetailleerde vrijblijvende offerte op maat.

 4. Na akkoord plannen we de installatie in.

 5. Zonnekloppen maar!

(*) Tijdens de corona-periode wordt, wanneer nodig, overgeschakeld naar video-calls. Tijdens deze sessie wordt gebruik gemaakt van software waarmee men via satellietbeelden de daken in kan tekenen.

Waarom via samensterker?

Aan aanbieders en installateurs van zonnepanelen geen gebrek dezer dagen. Waarom zou je dit dan via samensterker overwegen? We zetten enkele argumenten op een rij:

 • Je krijgt natuurlijk een mooie korting, dat is de kracht van de groep.
 • Tegelijk boeten we absoluut nooit in op kwaliteit. Aan "the race to the bottom" doen we niet mee. We gaan voor correcte prijzen voor topkwaliteit.
 • Een jarenlange samenwerking betekent dat we kunnen spreken van een uiterst betrouwbare partner.
 • Na meer dan 1800 installaties met meer dan 26.000 panelen in Vlaanderen kunnen we spreken over een enorm succes. Vorige deelnemers geven ons bovendien een gemiddelde tevredenheid van 8,6/10 voor de installatie en de kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Zeker,

Gezien de torenhoge energieprijzen is het nog nooit zo interressant geweest. Zoals altijd hangt alles af van je persoonlijke situatie.
Je kan hier meer uitleg vinden.


We nemen hier het antwoord over van de VREG.

Een thuisbatterij laat een prosument toe om de eigen geproduceerde energie op te slaan en later te verbruiken op momenten dat er geen productie van de zonnepanelen is. De mogelijkheden om batterijen in te zetten voor andere doeleinden zoals ondersteuning van netbeheer worden nog verder onderzocht en uitgetest.

Batterijen kunnen ervoor zorgen dat uw afname van het net afneemt. Een accu slaat overdag opgewekte energie op om piekmomenten in het energieverbruik in de ochtend en de avond op te vangen. De duurzame energie blijft zo in de woning, wat het duurzame gedrag van bewoners stimuleert. Hou er wel rekening mee dat het uiteraard moeilijk zal zijn om uw volledige jaarverbruik door de aankoop van een batterij te dekken. Zo zullen uw zonnepanelen voornamelijk in de winter vermoedelijk onvoldoende elektriciteit produceren om uw elektriciteitsverbruik tijdens die dagen aan de hand van een batterij op te vangen.

Voorwaarden aanvraag premie vanaf 1 augustus 2019: alle info bij het departement Omgeving

Specifieke vereisten: momenteel zijn er geen specifieke technische vereisten voor batterijen, maar dit zal in 2019 veranderen. Er komt dan een nieuwe versie van de C10/11 voorschriften. Deze zullen naast decentrale productie ook batterijsystemen afdekken.

In de eerste plaats is wel het AREI van toepassing (een nieuwe batterij moet elektrisch gekeurd worden) en verder geldt ook het aansluitingsreglement van de netbeheerder (artikel 7.5) waarin een meldingsplicht staat voor batterijsystemen vanaf 3kWh sinds 1 januari 2017.

Zeker.

Vanaf 2021 kan je niet meer kiezen voor het principe van een terugdraaiende teller.

Het zal vanaf dan belangrijker worden om een groot aandeel van je opgewekte energie meteen te verbruiken, je zogenaamde zelfconsumptie.Dit is reeds enkele jaren Advenso.

Samensterker selecteerde deze firma op basis van strenge kwaliteitseisen en evalueert op regelmatige basis de samenwerking.

Onze bestaande deelnemers zijn uiterst tevreden over zowel de producten en de geleverde diensten. Ook Bond Beter Leefmilieu is overtuigd van de kwaliteiten van Advenso en bracht een aanbevelingsbrief uit.

We hebben twee merken zonnepanelen in huis:

 • Jinko solar:
  • Al jaren de grootste fabrikant ter wereld.
  • Productgaranties variëren tussen 12 jaar en 25 jaar
  • Vermogens tussen 350 en 390 Wp.
   Full black
 • Sonnenstromfabrik
  • Duits fabrikaat
  • Hoogste kwaliteit
  • Productgaranties variëren tussen 15 jaar (Glas/Folie) en 30 jaar (Glas/Glas)
  • Vermogens van 325 Wp

We hebben drie soorten omvormers.

 • Huawei:
  • 10 jaar productgarantie
  • Hybride omvormer: batterij kan rechtstreeks op de zonnestroom omvormer aangesloten worden
  • Uitbreidbaar met optimisers voor daken die gedeeltelijk in de schaduw liggen
  • Compatibel met de Huawei batterij
 • Sma:
  • Duits premium-merk
  • 5 jaar productgarantie (uitbreidbaar tot 10 of 15 jaar mits premie)
 • Enphase:
  • Micro omvormer technologie
  • 25 jaar productgarantie

Ja. Als zonnepanelen op de juiste manier worden bevestigd, zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden.

We maken een onderscheid tussen de opbrengstgarantie en de productgarantie.
De meeste leveranciers garanderen een opbrengst van 90% van het piekvermogen gedurende 10 jaar, en 80% over 25 jaar.
De productgarantie is afhankelijk van het merk en varieert van 10 jaar (het Europese minimum) tot 30 jaar.

Kortom, de garantie varieert naargelang de keuzes die u maakt.

In ons land haal je een maximale opbrengst uit zonnepanelen gericht naar het zuiden, onder een hoek van 36°. Een andere oriëntatie of hellingsgraad van de PV-panelen brengt slechts een gering verlies teweeg, vanwege de diffuse straling in ons klimaat. Oostelijk en/of westelijk georiënteerde daken kunnen perfect van zonnepanelen voorzien worden. Meer zelfs, gezien zelfconsumptie belangrijker zal worden zijn deze dubbele oriëntaties zelfs te verkiezen.

Als er beperkte schaduw is, bijvoorbeeld door een schoorsteen, dan kan dit opgevangen worden door de zonnepanelen in aparte groepen (strings) te leggen. Op die manier heeft de schaduw minder impact op de opbrengst. Die impact wordt nog kleiner als elk paneel afzonderlijk gestuurd wordt door een micro-omvormer.

Een eerste idee van de geschiktheid van je dak kan je bekijken via deze simulator van de Vlaamse overheid:
https://www.energiesparen.be/zonnekaart

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar (minimum). De omvormer zal in die periode wellicht één tot tweemaal vervangen moeten worden. De kost hiervoor is beperkt.

In principe heb je na de aanschaf en installatie van een installatie bijna geen vervolgkosten zonnestroom-systeem.
Wel moet je rekening houden met eventuele (kleine) uitgaven voor onderhoud en reparaties. Doorgaans moet de omvormer na 10 à 15 jaar vervangen worden.

Neen. Als je zonnepanelen installeert, zijn er geen aanpassingen nodig aan de dakconstructie of de elektrische installatie (als die installatie AREI conform is). Houd er wel rekening mee dat de installatie zo’n 25 jaar op het dak blijft liggen. Eventuele dakrenovatie of een volledige vernieuwing gebeurt het best vóór de plaatsing van de panelen. Bij een plat dak is soms verzwaring in functie van de windweerstand.

Dit hang af van verschillende factoren, waaronder natuurlijk je jaarlijkse verbruik. Samensterker biedt verschillende opties aan zodat je een installatie op maat kan aanschaffen met de eigenschappen en voorwaarden die het best bij jouw situatie passen.


Heb je nog een vraag over deze actie? Contacteer ons via dit formulier:

Andere acties