Fijnstoffilter

Stoken zonder fijn stof? Het kan! samensterker biedt een eenvoudige oplossing.

Adobe Stock 57905762

Wat houdt de actie in?

Fijnstof is een verzamelnaam voor kleine deeltjes die in de lucht rondzweven en kleiner zijn dan 10 micrometer. Doordat ze zo klein zijn, kunnen ze in je longen en luchtwegen terechtkomen.

Samensterker biedt jou een eenvoudige oplossing om te genieten van een houtkachel of haard zonder dat deze impact heeft op het milieu en de gezondheid. Een filter die de uitstoot van fijn stof uit de houtrook tot 98% verlaagt. De Oekotube filter, een Zwitsers fabricaat, is bijzonder efficiƫnt en onderhoudsvriendelijk.

In samenwerking met de firma ECOTECHNIEKEN uit Diksmuide, bieden wij een Oekotube fijnstoffilter van 1650 euro aan met een korting van 200 euro.

  • Hoogwaardige kwaliteit tegen een mooie prijs
  • Correcte leverancier
  • Goed voor milieu en gezondheid

Interesse?

Vraag hieronder een offerte aan!

Hoeveel kan ik besparen?

Door deel te nemen aan deze groepsaankoop, kan je een Oekotube fijnstoffilter aankopen met een mooie korting. Bovendien kan je voortaan met een gerust gemoed blijven verwarmen met hout.

  1. Je schrijft je in via deze website.
  2. Je krijgt een bevestigingsmail van inschrijving.
  3. Onze leverancier neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een offerte op maat.

Waarom via SamenSterker?

  • Betrouwbare leverancier
  • Voordelige Prijs

Veelgestelde vragen

Fijnstof is eigenlijk de verzamelnaam voor kleine deeltjes die in de lucht rondzweven en kleiner zijn dan 10 micrometer. Doordat ze zo klein zijn, kunnen ze bij het inademen in je longen en luchtwegen terechtkomen. Het rookgas dat vrijkomt bij de verbranding van hout, zorgt er onder andere voor dat er schadelijke stoffen vrijkomen als gevolg van onvolledige ontbranding. Het is deze vorm van uitstoot die je kan vermijden door het installeren van een fijnstoffilter.

Alles wat verbrand wordt, kan een bron van fijn stof zijn. Bij het verbranden van biomassa brandstoffen komt rookgas (de rook bij houtverbranding) vrij. Een fijnstoffilter zorgt ervoor dat 98% van het fijn stof hieruit gefilterd wordt. Een efficiƫnte fijnstoffilter maakt van je houtkachel of haard een milieuvriendelijk verwarmingstoestel.

Wanneer je begint te stoken slaat de fijnstoffilter automatisch aan wanneer het verschil in temperatuur tussen de onder- en bovenkant van de elektrode groot genoeg is. De verbrandingsrook van je haard of kachel gaat door een elektrisch veld. De moleculen krijgen hierdoor een negatieve lading. Dat geldt zowel voor de meest minuscule roet- als fijnstofdeeltjes. Deze negatieve deeltjes gaan automatisch op zoek naar een positieve lading. Die vinden ze tegen de schouwwand. Het fijnstof en roet blijven dus als het ware tegen de binnenkant van je schouw plakken. De filter neutraliseert 98% van het fijnstof dat uit je haard of kachel komt.

Vermits de Oekotube fijnstoffilter op elektriciteit werkt en je geen filters moet vervangen is deze elektrostatische micro rookgasfilter heel gemakkelijk in onderhoud. Een jaarlijkse reinigingsbeurt door de schoorsteenveger is dus voldoende. Wel moet je vragen aan de schoorsteenveger om nylonborstels te gebruiken en geen metalen borstels, want die zouden krassen kunnen maken op de elektroden van de fijnstoffilter.

Nog vragen?

Neem contact met ons en we bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.

Andere acties