Buitengevelisolatie

Spouw

Wat houdt de actie in?

Bij buitengevelisolatie wordt een houten regelwerk tegen de buitenmuur aangebracht waarin men de muurisolatie plaatst (indien mogelijk kunnen ook PIR panelen tegen de muur worden geplaatst via mechanische verankering en niet via een rooster, cfr. Cantilana systeem). Daarna wordt het geheel afgewerkt met crepi, steenstrips of lattage. Hierdoor wordt het warmteverlies in de woning beperkt. Samensterker helpt je graag bij deze ingreep aan je woning.

  • We regelen alle administratie in jouw plaats
  • We bedingen goedkopere prijzen voor het materiaal en de diensten
  • In samenwerking met de energiesnoeiers garanderen we een kwalitatieve uitvoering van de werken.

Interesse?

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Hoeveel kan ik besparen?

Je kan serieus wat besparen op je energierekening met buitengevelisolatie. Hieronder zie je per type huis de gemiddelde besparing:

Klein huis (25m²): €275

Rijhuis (60m² - 90m²): €660 - €990

Hoekwoning (70m²): €770

Alleenstaande woning (130m²): €1430

Sedert we onze gevel hebben laten isoleren, voelen we een groot verschil in de winter. De warmte blijft veel langer binnen, waardoor we minder moeten stoken.
-Marc & Christa, Tielt
  1. Je verstuurt je gegevens naar ons via deze website.

  2. Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.

  3. Na een plaatsbezoek krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.

  4. Na akkoord voeren we de werken uit.

  5. Genieten van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!

Waarom via SamenSterker?

Voor dit project doet SamenSterker een beroep op Impact vzw. Impact werkt voor bedrijven die duurzame en kwalitatieve tewerkstelling willen creëren voor mensen uit de kansengroepen. Gelijke kansen, recht op arbeid, consumentenbescherming, duurzame ontwikkeling en sociale ecologie zijn voor ons belangrijke uitgangspunten.

Veelgestelde vragen

Om de buitenmuren van een woning te isoleren kan je kiezen voor buitengevelisolatie. Deze isolatietechniek geeft je de mogelijkheid om in één adem de gevel onder handen te nemen, omdat gevelisolatie een nieuwe afwerking in pleister of gevelbekleding vereist. Zo wordt er bij buitengevelisolatie een houten regelwerk tegen de buitenmuur aangebracht (indien mogelijk kunnen ook PIR panelen tegen de muur worden geplaatst via mechanische verankering en niet via een rooster, cfr. Cantilana systeem) waarin men de muurisolatie plaatst. Daarna wordt het geheel afgewerkt met crepi, steenstrips of lattage.

- minder warmteverlies
- hoger comfortniveau in de woning
- meer rendement en waardevermeerdering van de woning
- besparing op de energiefactuur voor de hele levensduur van de woning
- scheur- en slagvastheid van de gevel

Een buitengevelisolatie kan alleen als de gevel dampopen is. Als de woning in het verleden werd geschilderd, zal de aannemer de dampopenheid nagaan door het type verf op te vragen bij een schilder of fabrikant van verf. Dat kan ook gebeuren aan de hand van een labtest. Bij een gunstig advies is na-isoleren perfect mogelijk.

Bij een correct uitgevoerde buitengevelisolatie heeft de buitenmuur geen contact met de binnenmuur. Nadat de werken zijn afgerond, blijft de buitengevel dan ook 100% afgescheiden van de binnenmuur. Bij regen wordt alleen de buitengevel nat.

Door buitengevelisolatie wordt de woning beter geïsoleerd en verandert de luchtdichtheid van de leeftruimtes. Ventilatie is essentieel om vochtproblemen en schimmelvorming te vermijden. De aannemer zal tijdens het plaatsbezoek nagaan of hiervoor bijkomende ingrepen nodig zijn.

Nog vragen?

Neem contact met ons en we bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord.

Andere acties