CO2-Monitor

Voor veilige binnenruimtes in tijden van COVID-19 is een goede ventilatie uiterst belangrijk. Je kan dit makkelijk nagaan door middel van een CO2-monitor. Samensterker zorgt voor een oerdegelijk toestel aan een scherpe prijs.

Samen Veiliger Groepsaankoop Rookmelders

Wat houdt de actie in?

Via onze betrouwbare partner kan je de Envisense CO2-meter met temperatuur- en vochtigheidssensor bestellen aan een scherpe prijs.


  • Gratis aan huis geleverd binnen de tien werkdagen
  • Inclusief USB-kabel van 1m en adapter
  • 3 jaar garantie

Producten

Bestellen?

Schrijf je in en krijg een link naar de webshop van onze partner brandbeveiligingshop.be in je mailbox.

Hoeveel kan ik besparen?

De normale prijs van de monitor bedraagt €189. Je bespaart dus 35%.

  1. Inschrijven via onze website.
  2. We sturen je meteen een mailtje met een link naar de webshop.
  3. Je bestelt en betaalt meteen online.
  4. Levering aan huis.

Waarom een CO2-melder kopen via samensterker?

Kopen in vertrouwen
Samensterker deed het huiswerk en kan je een topproduct aanbieden dat aan alle normen voldoet.
Je koopt bij een betrouwbare Belgische partner.

Veelgestelde vragen

In België zijn CO2-meters verplicht sinds 13 februari 2021 in kapsalons als zij niet de ramen en deuren permanent geopend kunnen houden. Dit om de luchtkwaliteit en de veiligheid te kunnen garanderen in kapsalons. CO2-meters zijn niet overal verplicht in België, maar het plaatsen van een CO2-meter wordt wel sterk aangeraden.

Wetgeving België

De CO2-meter heeft eerst het nieuws gehaald in België naar aanleiding van het nieuwe schooljaar. Een CO2-meter is sterk aangeraden voor de ventilatie van klaslokalen. Waar er geen goede verluchting is, kunnen heel kleine luchtdeeltjes mogelijk het corona-virus verspreiden.

CO2-meters zijn verplicht in kapsalons en bij kappers in België als zij ramen en deuren niet permanent geopend kunnen houden.

CO2-meters zijn niet overal verplicht in België, maar het plaatsen van een CO2-meter wordt wel sterk aangeraden. De verwachting is dat ze ook snel aangeraden of verplicht zullen worden in restaurants, cafés, bars, brasseries, beauty salons en andere plaatsen waar nauw contact mogelijk is.

Er is op dit moment geen concrete wettelijke bepaling die het aantal CO2-meters vastlegt. Verschillende (al dan niet bindende) adviezen, opgesteld per sector, geven echter aan dat je per ruimte waar medewerkers of klanten samen tijd doorbrengen een CO2-meter dient te voorzien.

Dat is een logisch advies. CO2 is een diffuus gas en verspreidt zich vrij gelijkmatig in een ruimte. Barrières als deuren en ramen verhinderen verdere verspreiding van CO2. In elke ruimte dien je dus afzonderlijk een CO2-meter te voorzien.

Zit je met heel grote ruimtes? Dan wordt aangeraden om in die ruimte per 150m² een CO2-meter te voorzien. Verspreid de CO2-meters dan gelijkmatig in de ruimte.


Een CO2-meter is ontwikkeld om de aanwezigheid van CO2 in de omgevingslucht en mensen te helpen om zorg te dragen voor de binnenluchtkwaliteit. Deze meters dienen geplaatst te worden in risicozones zoals kantoorgebouwen, scholen, winkelcentra en andere openbare plaatsen waar persoonlijk comfort en gezondheid belangrijk is. CO2-meters kunnen op grote schaal gebruikt worden. Afhankelijk van het product, kan het op een kast gezet worden of opgehangen worden aan de muur.

Een CO2-meter heeft een nauwkeurige aanduiding van CO2-waardes in parts per million (PPM). De CO2-melder zal in alarm gaan bij een gevaarlijk hoge CO2-concentratie. Daarnaast heeft ze ook een LED-indicator voor de algemene toestand van de ruimte: groen (alles in orde), oranje (verbetering mogelijk) of rood (ongezond hoog).

Wat houden deze LED-indicators voor luchtkwaliteit nu juist in? Dit zijn de waarden die je terugvindt op een CO2-meter:

  • Groen: minder dan 800PPM CO2, de ruimte is goed geventileerd
  • Oranje: tussen de 800 en 1200PPM CO2, ventileren is gewenst
  • Rood: Meer dan 1200PPM CO2, ventileren is noodzakelijk.

Nog vragen? Contacteer ons!

Mail voor andere specifieke vragen over het product naar: info@brandbeveiligingshop.be

Heb je een meer algemene vraag voor samensterker? Contacteer ons dan via de contactpagina.

Andere acties