Isolatie Spouwmuren

20% tot 30% van de gestookte warmte verdwijnt via je slecht geïsoleerde buitenmuren. Wie beschik over geschikte spouwen kan deze relatief eenvoudig na-isoleren. Het kan dankzij samensterker met een eenvoudig, voordelig en kwaliteitsvol pakket. Zo bespaar je structureel op je energiefactuur en verhoog je aanzienlijk je wooncomfort.

Spouw

Wat houdt de actie in?

Samensterker zocht en selecteerde voor jou betrouwbare partners met jarenlange kennis en expertise en onderhandelde een vaste korting op de offerte.

  • Biedt thermische voordelen en ook een hoger akoestisch comfort
  • Geen tocht meer uit stopcontacten of kieren
  • Relatief goedkoop, mede dankzij de premie

Hoeveel kan ik besparen?

Naast de korting op de energiefactuur begin je nagenoeg onmiddellijk energie te besparen en rendeert de investering onmiddellijk. Bovendien heb je recht op een premie die een deel van de factuur meteen terug betaalt.

  1. Je verstuurt je gegevens naar ons via deze website.
  2. Onze partner voor jouw regio neemt zo snel mogelijk contact.
  3. Na een plaatsbezoek krijg je een vrijblijvende en gedetailleerde offerte.
  4. Na akkoord voeren we de werken uit.
  5. Geniet van het verhoogde comfort en de verlaagde facturen!

Waarom je spouw isoleren?

In een niet-geïsoleerde spouw is de lucht continu in beweging, waardoor er enorm veel warmte verloren gaat. Wel 20 tot 30 procent!

Door de spouw op te vullen, wordt de lucht vastgehouden en kan die niet meer bewegen. Stilstaande droge lucht is een goede isolator.

Spouwmuurisolatie is makkelijk en snel uit te voeren en je hoeft niets aan je gevel te veranderen zoals bij gevelisolatie.

Veelgestelde vragen

De kostprijs varieert afhankelijk van de gekozen techniek.

Injecteren glaswolvlokken

€18 à €20 /m²

Inblazen EPS-parels (na-isolatie)

€17 à €20 /m²

Bij het plaatsbezoek bekijkt de aannemer welke techniek voor jouw gevel mogelijk is. Op basis daarvan wordt een offerte op maat opgemaakt.

De premie bedraagt €5/m². Klanten met uitsluitend nachttarief hebben recht op een premie van €7,50/m². Beschermde afnemers kunnen een verhoogde premie aanvragen.

Opgelet: de premieaanvragen kunnen tot en met 30 juni 2022 aangevraagd worden via netbeheerder Fluvius. Vanaf 1 oktober 2022 kan dit enkel nog via het loket van MijnVerbouwPremie. Meer info vind je hier.

Contact

Toch nog vragen? Neem contact via dit formulier.

Andere acties