Groepsaanbod Zonnepanelen KMO

Geld valt niet uit de lucht? Eigenlijk wel, want met zonnepanelen kan je gratis elektriciteit opwekken.

Zon KMO

Wat houdt de actie in?

Het aanbod van samensterker loopt continu. Je hebt keuze uit verschillende soorten panelen en omvormers, elk met hun eigen voordelen en garantievoorwaarden, maar allen met een uitstekende kwaliteit. Onze betrouwbare vaste partner komt graag bij je langs voor een offerte op maar. Volledig vrijblijvend en met de kwaliteitsgarantie van samensterker.

Je kan nu ook beslissen om de installatie op afbetaling aan te kopen aan 0% rente. Zo betaal je af met de besparing die je vrijwel meteen realiseert.

 • Via samensterker geniet je van een vaste korting van 12,5% voor installaties tot 10 KWp.
 • Als bedrijf heeft u bovendien recht op een investeringsaftrek van 13,5% op uw investering.
 • Terugverdiend vanaf 8 jaar

Vraag je offerte aan.

Hoeveel kan ik besparen?

Alles hangt af van je huidige verbruik. Hoe meer je verbruikt hoe meer je kan besparen. Anderzijds zal je installatie ook groter moeten zijn naargelang je veel verbruikt.

Gemiddeld zijn de huidige installaties na een tiental jaren terugverdiend door de besparingen op je energiefactuur. Alles wat je nadien opwekt is pure winst.

Bij samensterker ben je alvast zeker van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

 1. Je vraagt een offerte aan via deze website.
 2. Een medewerker van onze uitvoerende partner contacteert je zo snel mogelijk en komt bij je langs om de opties te bespreken.
 3. Je krijgt een gedetailleerde offerte.
 4. Na akkoord plannen we de installatie in.
 5. Zonnekloppen maar!

Waarom via samensterker?

Aan aanbieders en installateurs van zonnepanelen geen gebrek dezer dagen. Waarom zou je dit dan via samensterker overwegen? We zetten enkele argumenten op een rij:

 • Je krijgt natuurlijk een mooie korting, dat is de kracht van de groep.
 • Tegelijk boeten we absoluut nooit in op kwaliteit. Samensterker is geen zuivere prijsvechter. Aan "the race to the bottom" doen we niet mee. We gaan voor correcte prijzen voor topkwaliteit.
 • Een jarenlange samenwerking betekent dat we kunnen spreken van een uiterst betrouwbare partner. Daarmee sparen we je alvast de zoektocht naar een betrouwbare firma uit.
 • Na meer dan 1600 installaties in Vlaanderen kunnen we spreken over een enorm succes. Vorige deelnemers geven ons dan ook een gemiddelde tevredenheid van 8,6/10.

Veelgestelde vragen

Ja! U geniet van een investeringsaftrek van 13,5% voor energiebesparende investeringen.

http://www.vlaio.be/maatregel/investeringsaftrek#index-1

Voor de installatie van zonnepanelen op platte daken hebt u in normale stedenbouwkundige zones geen bouwvergunning nodig. Ook voor de installatie van zonnepanelen op hellende daken hebt u in die zones niet langer een bouwvergunning nodig. In bepaalde verkavelingen is een afwijking van de verkavelingsvoorschriften nodig. Vraag hierover steeds advies bij de gemeente.

Voor installaties vanaf 10kW is er nog steeds een systeem van groene stroom-certificaten. Voor dit type installaties geldt onze actie echter NIET.

Installaties tot en met 10kW krijgen geen certificaten meer. Dit omdat deze installaties zo al rendabel zijn. Je kan wel genieten van een investeringsaftrek!

http://www.vlaio.be/maatregel/investeringsaftrek#index-1

In principe vallen vaste zonnepanelen onder de verzekering van je woning of bedrijf. Het is wel aangeraden om contact op te nemen met je verzekeringsagent om na te gaan welke regeling op uw specifieke situatie van toepassing is.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar (minimum). De omvormer zal in die periode wellicht één tot tweemaal vervangen moeten worden. De kost hiervoor is beperkt.

In een zonnepaneel (PV-paneel) wordt het zonlicht rechtstreeks omgezet in elektrische stroom. In een zonnecollector wordt het zonlicht gebruikt om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik (kraantjeswater en centrale verwarming).

We maken een onderscheid tussen de opbrengstgarantie en de productgarantie.
De meeste leveranciers garanderen een opbrengst van 90% van het piekvermogen gedurende 10 jaar, en 80% over 25 jaar.
De productgarantie is afhankelijk van het merk en varieert van 10 jaar (het Europese minimum) tot 30 jaar.

Heb je nog een vraag over deze actie? Contacteer ons via dit formulier:

Andere acties