Zonneboiler

De beste energie is degene die je niet verbruikt, daarom zetten we volop in op energiebesparing. Daarna is het zaak zoveel mogelijk zelf te voorzien. Voor je warm water kan je hiervoor een zonneboiler gebruiken.

Samen Veiliger Groepsaankoop Rookmelders

Wat houdt de actie in?

Het aanbod van samensterker loopt continu. Onze betrouwbare vaste partner komt graag bij je langs voor een offerte op maar. Volledig vrijblijvend en met de kwaliteitsgarantie van samensterker.

  • Installaties vanaf 3000 euro
  • Terugverdiend vanaf 5 jaar

Vraag je offerte aan.

Hoeveel kan ik besparen?

Alles hangt af van je huidige verbruik en je huidige installatie. Hoe meer je verbruikt hoe meer je kan besparen. Anderzijds zal je installatie ook groter moeten zijn naargelang je veel verbruikt. Wie overstapt van een elektrische boiler heeft het meeste besparingspotentieel.

Gemiddeld zijn de huidige installaties na een tiental jaren terugverdiend door de besparingen op je energiefactuur. Alles wat je nadien opwekt is pure winst. Bovendien krijg je een mooie premie van 550 euro per m², met een maximum van 2750 euro en maximum 40% van de factuur.

Bij samensterker ben je alvast zeker van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

  1. Je vraagt een offerte aan via deze website.
  2. Een medewerker van onze uitvoerende partner contacteert je zo snel mogelijk en komt bij je langs om de opties te bespreken.
  3. Je krijgt een gedetailleerde offerte.
  4. Na akkoord plannen we de installatie in, steeds binnen 10 weken.
  5. Zonnekloppen maar!

Waarom via samensterker?

Aan aanbieders en installateurs van zonneboilers geen gebrek dezer dagen. Waarom zou je dit dan via samensterker overwegen? We zetten enkele argumenten op een rij:

  • Je krijgt natuurlijk een mooie korting, dat is de kracht van de groep.
  • Tegelijk boeten we absoluut nooit in op kwaliteit. Samensterker is geen zuivere prijsvechter. Aan "the race to the bottom" doen we niet mee. We gaan voor correcte prijzen voor topkwaliteit.
  • Een jarenlange samenwerking betekent dat we kunnen spreken van een uiterst betrouwbare partner. Daarmee sparen we je alvast de zoektocht naar een betrouwbare firma uit.

Veelgestelde vragen

Voor een zonneboiler ontvang je een premie via de netbeheerder. Je woning moet wel aangesloten zijn op het elektriciteitsnet vòòr 1 januari 2014. De premie bedraagt 550 euro per m², met een maximum van 2750 euro (of: 50% van de factuur). Beschermde afnemers die recht hebben op een sociaal energietarief, krijgen een extra tegemoetkoming van 50%. Doe altijd navraag bij je gemeentebestuur: ook daar zijn soms extra premies beschikbaar of kijk op https://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule

1. De zonnecollector vangt het invallende zonlicht op en zet het om in warmte. De collector geeft de warmte door aan een vloeistof, die de zonnewarmte van de collector naar het opslagvat brengt.
2. De vloeistof circuleert in de leidingen tussen de collector en het voorraadvat. De vloeistof neemt warmte op in de collector en geeft die af aan het water in het voorraadvat.
3. Het voorraadvat houdt de warmte vast tot wanneer er warm water nodig is. Bij voldoende zonlicht kunnen de zonnecollectoren het water makkelijk opwarmen tot boven 60°C.
4. De regeling beschermt de installatie tegen bevriezing en oververhitting.
5. Als de zon niet voldoende warmte levert, zorgt de naverwarming ervoor dat de gewenste temperatuur bereikt wordt.

In de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning te hebben voor een zonneboiler. Op een plat dak is de plaatsing van zonnepanelen vrijgesteld als de installatie niet hoger dan 1 meter boven de dakrand komt. Op een hellend dak is de plaatsing van zonnepanelen vrijgesteld als die geïntegreerd worden in het hellend dakvlak: op de dakbedekking dus, of ter vervanging ervan.

Ja. Een zonneboiler maakt niet alleen gebruik van het rechtstreeks zonlicht maar ook van het diffuus licht op een bewolkte dag. Wanneer er wolken voor de zon drijven, zal het rendement van de zonneboiler dalen, maar hij blijft wel warmte opwekken.

De collectoren (2m² per collector) worden op het dak geplaatst, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij het opslagvat. Het opslagvat heeft een diameter van ongeveer 70 cm. Bij plaatsing op bijvoorbeeld een zolder moet je hier rekening mee houden. Er is altijd een vrije hoogte van 170 à 180 cm nodig.

Alles hangt af van je waterverbruik en de grootte van het gezin. De collectoren moeten een woning van warm water op 60°C kunnen voorzien. Doorgaans wordt 1 tot 1,5 m² zonnecollector per bewoner voorzien. Voor het opslagvat moet 50 tot 60 liter water per m² zonnecollector ingecalculeerd worden.

Jazeker. Zonnepanelen en een zonneboiler zijn systemen die mekaar aanvullen. Met zonnepanelen wek je elektriciteit op en bespaar je dus op stroom. Met een zonneboiler gebruik je de warmte van de zon en bespaar je op gas, stookolie of elektriciteit. Als je een zonneboiler plaatst, betekent dit wel dat je minder ruimte op het dak hebt om zonnepanelen te plaatsen.

In de meeste gevallen kan dit. De zonneboiler is immers de voorverwarming van het sanitair water. Als de naverwarming bestaat uit een boiler op gas of mazout, kun je altijd een zonneboiler aansluiten.

In de winter, wanneer de behoefte aan warmte het grootst is, levert de zon het minste energie. Toch kan de zon bijdragen aan de woningverwarming. Zonnewarmte zal in klassieke oudere woningen nooit meer dan 10 à 25 % van de verwarming garanderen. Bij energiezuinige woningen en passiefhuizen kan een correct gedimensioneerd zonneboiler-combiysteem tot 50 % van de verwarmingsbehoeften dekken. Een aanvullend verwarmingssysteem blijft altijd nodig.

Zonnecollectoren maken gebruik van de warmte van de zon om vloeistof op te warmen in een buizensysteem. Die vloeistof wordt gebruikt om het water in een opslagvat op te warmen. Fotovoltaïsche zonnepanelen of cellen zetten zonlicht om in elektriciteit.

Via een handige tool van de Vlaamse Overheid kan je snel inschatten of je dak geschikt is voor zonnepanelen of collectoren. Je krijgt er ook meteen een eerste schatting van de kostprijs en terugverdientijd in jouw geval. https://www.energiesparen.be/zonnekaart

Heb je nog een vraag over deze actie? Contacteer ons via dit formulier:

Andere acties