Groepsaankoop Groene stroom & Gas Najaar 2020

De hoge energiefacturen beu? Samensterker organiseert een groepsaankoop groene stroom en gas. Zo hoef je zelf niet te vergelijken maar ben je wel zeker van een bijzonder scherp tarief.

Groepsaankoop groene stroom en gas

Wat houdt de actie in?

Al meer dan 107.000 gezinnen kozen via een groepsaankoop van samensterker voor een overstap naar een voordeliger contract voor hun energie. Ze bespaarden hier gemiddeld 200 euro mee op hun energiefactuur. Onze volgende veiling zal plaatsvinden op 04.11.20. Schrijf je ook in en profiteer mee van de kracht van samen!

De eerst mogelijke overstap-datum is 01.02.21. We bedingen steeds een 1-jarig contract met vaste prijzen en 100% Belgische groene stroom.

  • Bespaar gemiddeld 200 euro op je energiefactuur.
  • De winnende energieleverancier levert 100% Belgische groene stroom.
  • Inschrijven is steeds vrijblijvend.

Interesse?

Schrijf dan nu meteen in voor deze samenaankoop. Je wordt naar de inschrijfpagina van onze partner iChoosr geleid, die je aanvraag verder zal behandelen.

Hoeveel kan ik besparen?

De grootte van de besparing verschilt per gezin. Dit heeft te maken met je persoonlijk verbruik en je huidig energiecontract. Logisch, want wie meer verbruikt moet meer betalen en kan dus ook meer besparen. De veiling van 13 mei was alvast een enorm succes. We telden meer dan 33.000 inschrijvingen en behaalden een zeer interessant aanbod:

  • Het groepsaankoop-aanbod voor elektriciteit en gas was gemiddeld 54% voordeliger dan het toenmalig actueel marktaanbod.*
  • Deelnemers die zich enkel inschreven voor elektriciteit krijgen een aanbod dat gemiddeld 38% voordeliger was dan het toenmalig actueel marktaanbod.*

*De getoonde percentages hebben uitsluitend betrekking op de energiekosten.


Roger en Marie-Jeanne
We nemen deel aan de veiling sinds 2012 en zijn altijd tevreden over hoe vlot alles verloopt!
Roger en Marie-Jeanne, uit Ramsdonk
  1. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Vul je gegevens in enkele minuten online in.
  2. Wij organiseren een veiling op 4 november waarbij energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen.
  3. Je ontvangt op vrijdag 20 november een persoonlijk voorstel en ziet meteen hoeveel je kan besparen.
  4. Jij beslist of je het aanbod wil aanvaarden.
  5. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen we voor een vlotte overstap zodat je nieuwe energiecontract op de door jou gekozen datum (vanaf 01.02.21) van start gaat.

Waarom inschrijven op deze actie via samensterker?

Tevredenheid

Uit onze jaarlijkse bevraging blijkt steeds dat onze deelnemers uiterst tevreden zijn over onze actie. 97% geeft aan opnieuw te zullen deelnemen!

Ontzorging

Duurzaam zonder zorgen is ons motto, en deze actie past daar perfect in. Je hoeft zelf amper iets te doen, want wij regelen de overstap voor jou. Wie deelneemt met deze actie is ook zeker van 100% Belgische groene stroom. Zo voeren we met zijn allen de druk op de energieleveranciers op om van groene stroom de standaard te maken.

Scherpe prijzen

Doordat er telkens 10.000den inschrijvers zijn die via deze actie groene energie en gas aankopen, bekomen we scherpe tarieven. Hoe meer deelnemers, hoe meer kans op een super tarief.

Veelgestelde vragen

Nee. De inschrijving is geheel vrijblijvend. Na afloop van de veiling informeren we je exact over het resultaat en wat dat voor jou betekent. Daarna kun je zelf bepalen of je van dit aanbod gebruik wil maken.

Na een groenestroom-veiling en zelfs nadat je het nieuwe contract hebt gesloten met de geselecteerde leverancier- staan samensterker en iChoosr tot je dienst, om te helpen bij eventuele problemen. We kunnen echter niet de volledige rol van helpdesk van je leverancier overnemen. Bij vragen over facturatie en technische aansluiting, kun je ook bij hen terecht.

Aan elke groepsaankoop is in principe een overstapperiode van 6 maanden gekoppeld. Wie na het ontvangst van zijn voorstel meteen accepteert en zelf geen specifieke overstapdatum kiest, zal bij het begin van de overstapperiode veranderen van leverancier. Als je dat wil, kun je zelf wel een latere overstapdatum kiezen.

Wie zonnepanelen heeft, doet er goed aan om over te stappen op een moment dat zo dicht mogelijk bij het moment van de jaarlijkse meteropname ligt. Op die manier vermijd je dat je je overschot aan opgewekte energie verliest.

De grootte van de besparing verschilt per gezin. Dit heeft te maken met je persoonlijk verbruik en je huidig energiecontract. Het resultaat van de veiling hangt bovendien af van het aantal inschrijvingen; hoe groter het aantal deelnemers, hoe interessanter het resultaat. De snelste en eenvoudigste manier om dit te weten te komen is door je vrijblijvend in te schrijven via deze website.

Wie sociaal tarief geniet, kan deelnemen aan een groepsaankoop maar zal hier geen voordeel bij doen. Het sociaal tarief is door de overheid vastgelegd en is bij elke leverancier exact hetzelfde. De prijs van de veiling kan nooit onder het sociaal tarief duiken.

Het korte antwoord is ja.

Je kan zeker inschrijven. Of je voor de particuliere of de bedrijfsversie inschrijft hangt af van hoe je nu jouw energiefacturen betaalt.

Indien jouw ondernemingsnummer vermeld is op deze facturen zal je moeten inschrijven voor onze actie voor bedrijven.

In het geval dat je normaal een particulier contract afsluit kan je best inschrijven voor onze actie voor particulieren met de naam en contactgegevens van de verantwoordelijke op wiens naam het contract moet komen.

Na afloop van de veiling bepaal je zelf of je gebruik wilt maken van het aanbod en voor welk type energie je wil overstappen. Je kunt dit na de veiling in uw persoonlijk voorstel zelf aangeven. Ook als je alleen voor elektriciteit of gas had ingeschreven, kan je na de veiling steeds het andere type energie aan je inschrijving toevoegen.

Het korte antwoord: Ja!

Afhankelijk van wie/wat de facturen betaalt neem je deel aan één van onze groepsaankopen.
Indien dit op naam van een persoon gebeurt doe je dit via onze groepsaankoop voor particulieren.
Indien er een BTW-nummer op de facturen staat doe je dit op onze groepsaankoop voor zelfstandigen.

Ook als syndicus kan je inschrijven.

Nog vragen over dit onderwerp? Mail dan naar samensterker@ichoosr.com of bel naar het gratis nummer: 0800 26 865.

Inschrijven loont altijd. De einddatum van je contract is geen hindernis meer om al dan niet deel te nemen aan de groepsaankoop, of over te stappen. Sinds 1 oktober 2012 mogen energieleveranciers bij wet geen boete meer aanrekenen voor wie vervroegd een contract opzegt.

Als je het contract tekent, kies je gedurende een jaar voor het groepstarief bij een winnende leverancier. Als je niets doet, wordt je contract daarna automatisch verlengd aan de standaardvoorwaarden van de leverancier. Dit zijn doorgaans duurdere tarieven. Samensterker en iChoosr zullen voor die datum in principe een nieuwe groepsaankoop organiseren. Je kunt dan gewoon weer deelnemen en via ons een voordelig contract krijgen. De keuze is dus aan jou.

Samensterker en iChoosr zijn een onafhankelijke partij, zonder afspraken met energieleveranciers. We organiseren een veiling waarna de winnaar zijn aanbod mag doen aan alle deelnemers. Daarna kies je of je de overstap al dan niet maakt.

Je nieuwe leverancier krijgt je verbruiksgegevens van de voorgaande jaren van je netbeheerder. Op basis daarvan kan je nieuwe leverancier een voorschotbedrag bepalen dat past bij je verbruik. In bijna alle gevallen kun je in overleg met je leverancier het voorschot laten aanpassen als je daar een gegronde reden voor hebt. Indien je bij je huidige leverancier blijft, maar wel overstapt naar de groepsaankooptarieven, zal de leverancier je voorschotbedrag niet aanpassen.

Neen. Het provinciebestuur in Antwerpen besliste om dit niet meer te organiseren. Geen nood, bij samensterker zit je even goed. We doen dit in heel Vlaanderen al sinds 2013 en zorgden zo al voor meer dan 107.000 unieke overstappers!

We organiseren inderdaad twee veilingen per jaar.
We raden dit niet echt aan. Simpelweg om de zaken eenvoudig en helder te houden.

Inschrijven is echter steeds vrijblijvend, dus kwaad kan dit nooit. Je weegt ook opnieuw op het aanbod omdat je het aantal inschrijvingen vergroot.
Of het nieuwe aanbod nog voordeliger zal zijn dan hetgeen je reeds hebt gekregen kunnen we nooit voorspellen. Indien de algemene marktprijzen sterk dalen zal natuurlijk ook ons aanbod verbeteren.

Kortom: je kan altijd opnieuw inschrijven en het aanbod afwachten. Er is anderzijds niks mis met slechts éénmaal per jaar deel te nemen.

Ja, net zoals alle energiecontracten. Alle informatie over verhuizen kan je hier vinden.

Vragen over deze actie? Contacteer ons!

Dit formulier dient niet om je in te schrijven.

Andere acties